sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ompelua, virkkausta ja vähän leivontaakin

Tämän tyyppisen piirakkaohjeen bongasin netistä ja sitä sitten vielä vähän lisäkevensin. Alkuperäinen ohje oli luumulle, mutta toimii toki muillakin täytteillä kuten omenalla. Meidän kotiluumupuun antimista tuli joidenkin makuun liian kirpakkaa. Meidän sakki kyllä tykkäsi vaniljakastikkeen kanssa nautittuna.


8 annosta (noin 200kcal/annos luumuilla valmistettuna)

3 dl sämpyläjauhoja
1 dl sokeria
0.75 dl maitoa
125 g ingmariini 42%
Kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200g perattuja luumuja

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Nypi voi, sokeri ja jauhot sekaisin murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 osaa seoksesta toiseen kuppiin jemmaan.
3. Lisää loppuun taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada seos voidellun vuoan (25-30cm)  pohjalle. Seos on tosi löysää. Ei siis hätää. Itse hämmennyin ekalla kerralla. 
4. Ripottele taikinan pinnalle peratut luumut tai muuta täyteainekset. Murusta lopputaikina piirakan pinnalle nyt tai vasta tovin paistamisen jälkeen. 
5. Paista 30 min tai kunnes piirakka on kypsää. Lopuksi piirakan voi laittaa vielä toviksi uunin alatasolle, että pohja varmasti kypsyy.


Sitten askartelun pariin. Näin Pinterestissä tälläisiä sukkapupun kuvia ja pakko oli itsekkin kokeilla. Vähän piti tuumata, kun ei siellä mitään ohjeita juuri tähän malliin ollut, mutta kyllä siitä lopulta pupu sitten tuli. Muutoin on yhdestä palasta tehty. Ainoastaan korvat ja häntä on omia osiaan. Aika hauska kaveri. Tuumailee varmaan jotain ja isäntä etsii sukkiaan :D





Toinen projekti oli ryttyhäntänorsu tyttären huoneen verhokankaan jämistä. Tämä norsu on toteutettu ihan omalla ohjeella ja päätyi koristetyynyksi samaiseen huoneeseen. Tämä on noin 25x35 kokoinen.



Vielä lopuksi syyslomaviikon puhteita. Tytär sai Ikean reissulta kotikokkisetin leikkihellan kaveriksi, niin innostuin taas jatkamaan tätä virkattujen herkkujen valikoimaa. Porkkana valmistui tänään ja näihin huovutettuihin luumuihin virkkailin pikapikaa lehdet. Niistäkin tuli hauskat ja huopapallot pääsi käyttöön. Voi sitä kattilan ja pannun pauketta mikä meillä nyt kuuluu. Pastakauhalla halutaan välillä selvittää myös äidin tukkaa.