tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tinttejä, tuunausta ja tuuheita kukkasia

Nonni. Vielä vaan kotona ja ehti hyvin tekemään yhden päivityksen, kun kukatkin on alkaneet kukkimaan pihassa aika mukavasti.

Ihan ensimmäisenä on pakko kyllä esitellä ehkä maailman kaunein koru. Kai Lindströmin suunnittelema Tintti -riipus on ollut Kalevalan mallistossa ehkä joskus kolme vuosikymmentä sitten ja nyt se on tullut takaisin. Olen haaveillut omasta riipuksesta ja nyt sain sellaisen isännältä syntymäpäivälahjaksi. Minä harvoin innostun tämäntyyppisitä koruista, mutta tää on niin söpö :)




Meillä on pönöttänyt jo tovin rappupäässä tälläinen vanha tonkka, mutta se on kuitenkin ollut kanneton ja sen takia vähän orvon näköinen. Tilasin isännältä tonkkaan kannen ja siinä se nyt on. Kansi on tehty ihan puusta. Sen alapinnalle on kiinnitetty toinen pienempi puinen kiekko joka uppoaa tonkan sisään ja pitää näin kannen paikallaan. Isäntä hoiti puuntyöstopuolen ja minä maalaamisen. Kahva löytyi valmiina meidän autotallin hyllystä, kun edellinen omistaja oli sen sinne jättänyt. Nyt on sitten tonkassa kans eikä mene enää vesikään sisälle.





Kukkaset on alkaneet rehottaa pihassa kohtuu varhain tänä kesänä. Normaalisti tämä jasmike on kukkinut vasta heinäkuun lopussa joten suunnilleen kolme viikkoa etuajassa tänä kesänä. Ensimmäiset kukat oli auennut tänään. Pian huumaava tuoksu täyttää pihan.







Perintöpionit muutti Pohjanmaalta meille ensimmäisenä syksynä eli kohta kaksi vuotta sitten. Siirrosta johtuen niissä ei ollut viime kesänä kuin ehkä kaksi kukkaa. Nyt pionit on ihan täynnä isoja hienoja kukkia. Ilmeisesti ne siis viihtyy meillä :)




 




 Kesäkukkaterveisin Henna :)

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Vähän ruokaakin välissä

Nyt on ollut kunnon kesälomaherkuttelua kuvioissa. Tässä vähän kuvasatoa ja yksi ohjekkin. Suosittelen kaalipataa, kun nyt on varhaiskaali parhaimmillaan :)

Kaalipataa mutsin ohjeella

Valkokaalia 500-1000g 
Jauhelihaa 400g 
Sipulia 
Lihaliemikuutio 
Keitettyjä ohjasuurimoita( 2,dl raakana) 
Vettä 
Pippuria
Suolaa
Loraus siirappia 

1. Laita ohrasuurimot kiehumaan ja kuullota suikaloitu kaali pannussa öljyssä.
2. Laita kaalit vuokaan ja ruskista jauheliha sekä sipuli. 
3. Sekoita ainekset vuoassa. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. 
4. 200 asteessa noin 1h. Sekoittele välillä jos pinta ruskistuu liikaa.

Kaalipata ennen kypsennystä


Kuvasatoa muista kesäherkuista

Ulkoilmapuuroa

Kalsariaamun aamupala terassilla
 
Lettuiltapala

Nyt saattanee sitten tulla pienoinen blogitauko ainakin tälle viikolle, mutta taitaa haitata lähinnä itseäni ;D

-Henna

torstai 3. heinäkuuta 2014

Tapettia seinään ja mattoa lattiaan

TYÖHUONEEN UUDISTUS

Meillä on ollut parin vuoden takaisesta muutosta lähtien sunnitelmissa kahden huoneen tapetoinnit ja nyt on toinen uudistettu. 

Alkakerran työhuone sai uudet hienot pinnat karmivan sinisen tapetin ja kellertävän lattian tilalle. Aika nopea projekti tämä oli, kun pitihän huone nyt saada valmiiksi ennen synnyttämään lähtemistä ;)

Sunnuntaina aloitettiin tapeteista, maanantaina marssittiin kauppaan hakemaan maalit ja lattiamateriaali. Tehostetapetti olikin jo hankittuna valmiiksi. Maanantaina myös pakkeloitiin seinien kolot. Tiistaina isäntä hioi seinät ja pesun jälkeen laitettiinkin ensimmäinen maalikerros. Keskiviikkona aamusta maalattiin toinen kierros ja tapettikin saatiin paikalleen. Torstaina sitten olikin enää lattian asentamista, listojen laittamista ja vähän viimeistelyä. Sokerina tietenkin pohjalla sisustaminen ja uusi vihreä matto. Meillä asuu aika hyvä remppamies!!

Maali: Teknos Biora 7 sävytettynä harmaaksi
Lattia: Upofloor Emotions Barnwood joustovinyyli, lankkukuvio ja lähes musta
(tämä malli ja väri poistumassa)
Tapetti: Vinyylitapetti, Vallila New England

Tapetit pois

Pakkelointia kehiin

Ensimmäinen maalikerros

Tapetti paikallaan

Pinnat valmiina

Huone vielä tyhjänä

Kalusteet paikallaan ja uusi järjestys

Onkohan riittävän rouhee kynäpurkki?

Koristekoira ja säilytysratkaisut

-Henna