sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesälomajuttuja ja mozzarellakanaa

Meillä on ollut tänään ensimmäinen koko perheen lomapäivä ja tätä lomaa kestääkin sitten elokuuhun asti (tuuletus sille). Nyt pääseekin sitten vähän puutarhaa jylläämään. Vapise voikukka!! Tulevalla viikolla pitäisi läjäyttää uudet kasvatuslaatikot tulille ja tehdä marjapensaisiin tukikehikot. Menneellä viikolla on jo pihan pensaiden alustat siistitty pikkutaimista, kaadettu yksi syreeni ja vilkutettu toiselle joka katosi mersun perällä uuteen kotiin. Tästä se lähtee! Niin joo. Meillä on ilmeisesti SEITSEMÄN kirsikkapuskaa luumupuun ja omppupuun lisäksi. Ei huono. Luumu ja tuomi kukkii jo. Omppu ja kirsikka availee nuppuja. Oi kesää ja syksylle toivomme runsasta satoa.



Lisäksi tänään askaroitiin ukon ja kätyrin kanssa portaikkoon kuvarypäs. Muutama lisäkuva siihen vielä tulee, kun muun muassa uusimman kummilapsen kuva on vielä hommaamatta. Nyt on omat tärkeitä ihmisiä aitiopaikalla. Mukavasti korostuu nuo kuvat, kun takana on tehosteväriseinä (vaimikäsenytoli).


 

Mozzarellakanaa (tämä annos kahdelle)

3 kanan rintafilettä
Kourallinen minitomaatteja
Chilia ja tuoretta basilikaa maun mukaan
Pieni sipuli (tai miksei isokin)
2 Valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
Yksi möntti mozzarellaa

1. Mausta ja ruskista rintafileet ja nosta ne vuokaan odottamaan. Ei tarvitse olla umpikypsää, kun menee vielä uuniin.
2. Valmista salsa siivuamalla tomaatit ja pilkkomalla muut ainekset niiden sekaan. Lisää oliiviöljy ja ropsaus suolaa. 
3. Sekoita salsa-ainekset ja levitä fileiden päälle.
4. Murenna päällimäiseksi mozzarella.
5. Uunita grilliasennolla kunnes juusto on sulanut ja vähän saanut väriä.

Vinkki. Korvaa salsa reilulla kerroksella pestoa ;)

Salsa-ainekset




Loppuun vielä tuuletukset miehelle joka piti unikoulua lapselle ja nukahtamiset sujuu nyt paljon kivuttomammin kuin hetki sitten!! Wuhuu!

Siitä sitten dinspiroitumaan!

-Henna

tiistai 26. toukokuuta 2015

Illallisherkkuja

Meillä oli lauantaina Arvostele mun illallinen istunto ja tässä vähän kurkistusta herkkuihin ja jälkiruoka ohjeineen. Oli kyllä hyvin jännittävää suunnitella kolme ruokalajia kymmenelle hengelle siten, että tarjoilu ja valmistus olisi sujuvaa sekä vauvaystävällistä siinä mielessä, että ipana oli mukana tässä hässäkässä. Ilta oli kuitenkin oikein onnistunut meidän mielestä ja toivottavasti kaikki kehut ei ollut pelkkää sanahelinää ;)

Alkumaljana toimi Pommac Rose jossa oli mukana anopin pensasmustikoita "jääpaloina". Alkupalana oli minikokoisia bruchettoja joihin löytyy ohje täältä. Pääruokana oli uunitettuja tortillakippoja kanalla ja sipulilla täytettynä. Salsat ja muut lisukkeet jokainen sai kauhoa kyytiin itse. Pääruoasta ei valitettavasti ole kuvatodisteita.






Päärynäinen murutorttu

Tämä ohje on kulkenut mukana jo kymmenen vuotta.  Alkuperäinen ohje on Glorian ruoka & viini lehdestä. Alkuperäistä ohjetta on sen verran muokattu, että teen täytteen säilykepäärynöistä, koska tuoreiden kypsyys ei ole aina taattua. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu myös kanelia. Sen olen jättänyt pois. Tämä on aika tuhti piirakka, mutta tosi raikas vaikka ei ehkä uskoisi.




Pohja
4 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
150 g kylmää voita kuutioin
1½ rkl sitruunamehua
1 rkl kylmää vettä

Täyte
1 dl kinuskikastiketta
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
Säilykepäärynää noin 700 g (kolme säilykepurkillista on aika bueno)

Murupäällinen
100 g voita
1 dl tummaa kidesokeria (vaaleakin käy)
2 dl vehnäjauhoja
2 dl pekaanipähkinöitä (jos pähkinäallergisia, niin korvaa pähkinät vehnäjauhoilla)

Tarjoiluun
kardemummalla maustettua vaniljakastiketta tai jäätelöä.

1. Nypi pohjan ainekset sekaisin ja painele taikina irtopohjaisen vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Vuoan pohjalle voi laittaa myös leivinpaperin. Laita vuoka viileään odottamaan.  

2. Valmista täyte. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kinuskikastike, kananmunat ja sokeri tuorejuuston sekaan. Lisää vehnäjauho ja mausteet. Kuutioi päärynät ja lisä ne täytteeseen. 
3. Levitä täyte taikinapohjan päälle. Paista torttua uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Laske lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia.
4. Valmista päällyste pohjan paistuessa. Sulata voi ja kaada sokeri joukkoon. Sekoita ja lisää vehnäjauhot. Hienonna pähkinät ja lisää ne voiseokseen. Murustele seos piirakan päälle. 

5. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Tämmöistä

-Henna