maanantai 27. heinäkuuta 2015

Mitäpä virkkaat?

Kevyt innostus taas iski ihmiseen ja sormet väärällä on virkattu herkkuja. Tyttärelle hankittiin lahjaksi Brion leikkihella tulevia leikkejä varten ja lahjaksi saatiin myös toivottu kahviastiasto. Pitäähän sitä sitten olla evästäkin mitä kokata ja tovereille tarjoilla. Tokihan nämä käy myös koristeeksi. Netti on kivasti väärällään kaikkia ihania virkkausohjeita ja mikä parasta..ne on pääasiassa helppoja ja kohtalaisen nopeita toteuttaa. 

Materiaalina olen käytänyt lähinnä Dropsin Muskat lankaa joka on myrkyttömästi värjättyä eli ei huolta jos lapsi vähän päärynää maistelisikin. Lanka ei myöskään nukkaannu kovin kelposti. Koukku pääasiassa koko 2,5. Tässä vähän kuvia ohjeineen  



Täytekeksit

Näihin löytyy monta ohjettaa netistä, mutta itse virkkasin nuo ihan kuvan perusteella. Tekee vaan aloitusrenkaaseen esim. kolme kerrosta pylväitä suljetulla virkkauksella. Kolme samankokoista kiekkoa jotka sitten ommellaan yhteen.


Kuppikakku



Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän nettiviulta täältä. mutta tässä alla myös vähän ohjetta kera muokkausten.

Pohja: Virkkaa aloitusrenkaaseen 6 ks. Jatka virkkaamista spiraalina, eli siirry suoraan edelliseltä kerrokselta seuraavalle. Tee toisella kerroksella lisäykset virkkaamalla jokaiseen ks:aan 2 ks. Kolmannella kerroksella virkkaa joka toiseen ks:aan 2 ks. Jatka lisäyksiä niin, että jokaisella lisäyskerroksella lisäysten välissä on yksi ks enemmän. Lopeta lisäykset, kun silmukoita on yhdellä kerroksella yht. 48. Virkkaa 7 krs kiinteitä silmukoita ja tee reunus

Reunus (erilainen kuin alkuperäisessä ohjeessa, voi myös tehdä eri värillä kuin pohjan): Virkkaa reunus vain kiinteiden silmukoiden etummaiseen lenkkiin. Virkkaa esimmäiseen silmukkaan ks, toiseen kolme pylvästä, kolmanteen ks ja neljänteen piilosilmukka. Jatka näillä kierros loppuun.

Tee nyt kakkuosa äskeisen reunuksen taakse jääneisiin vapaisiin pohjaosan lenkkeihin. Muista vaihtaa väri halutessasi.

Kakku: Virkkaa 3 krs ja aloita kavennukset: virkkaa 2 ks yhteen 6 ks:n välein. Jatka kavennuksia niin, että joka kavennuskerroksella kavennusten välissä on yksi ks vähemmän. Lopeta kaventaminen, kun jäljellä on 8 ks. Katkaise lanka.

Koriste: (Kuvassa erilainen koriste kuin alkuperäisohjeessa) Virkkaa aloitusrenkaaseen 3 kjs ja 10 p, sulje kerros ps:lla. Virkkaa *3 kjs, ks, 3 kjs, ks* toista *-* kerroksen loppuun asti ja sulje krs ps:lla. Katkaise lanka.

Viimeistely: Neulo koristeja helmi kakun päälle. Itse ompelin kuppikakun reunuksen kakun myötäiseksi, mutta sen voi myös jättää neulomatta :)


Mansikka 



Mansikan ohje löytyypi alkuperäisesti Dropsilta elikkäs täältä, mutta löytyy tästä alta myös vähn muuteltuna. Alkuperisohje oli suljettuna virkkauksena, mutta minä tein spiraalina.

Tee aloitusympyrä
1. kerros: Virkkaa 4 ks ympyrään ja jatka spiraalina seuraava kerros heti perään..
2.
kerros: Lisää 1 ks jokaiseen ks:aan = 8 ks.
3.
kerros: *1 ks seuraavaan ks:aan, lisää 1 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 12 ks.
4.
kerros: *1 ks kumpaankin 2 seuraavaan ks:aan, lisää 1 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 16 ks.
5.
kerros: Virkkaa 1 ks jokaiseen ks:aan.
6.
kerros *1 ks jokaiseen 3 seuraavaan ks:aan, lisää 1 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 20 ks.
7.
kerros: Virkkaa 1 ks jokaiseen ks:aan.
8.
kerros *1 ks jokaiseen 4 seuraavaan ks:aan, lisää 1 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 24 ks.
9. ja 10.
kerros: Virkkaa 1 ks jokaiseen ks:aan.
11.
kerros: *1 ks kumpaankin 2 seuraavaan ks:aan, kavenna 1 ks*, toista *-* koko krs:n ajan = 18 ks.
12.
kerros: *1 ks seuraavaan ks:aan, kavenna 1 ks*, toista *-* koko krs:n ajan = 12 ks.
13.
kerros: Virkkaa kaikki ks:t pareittain yhteen = 6 ks, katkaise lanka. Täytä mansikka vanulla. Ompele viimeiset 6 ks yhteen.


Lehti: Tein omasta päästä, kun en tajunnut alkuperäistä ohjetta loppuun asti ;)


Päärynä ja appelsiini



Ohjeet löytyy täältä eli Kotivinkiltä. Näitä ohjeita en tainnut muutella muuten kuin että appelsiiniin virkkasin yhden tai kaksi lisäkerrosta keskelle. Olisi tullut muuten jotenkin matala ainakin mun tekemästä.

Nyt vaan virkkailemaan.

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Pitsapohjaa vhh-tyyliin

Vähähiilihydraattista pitsapohjaa - tästä riittää yhden pellin täyttävään pyöreään pitsaan

Viimein löytyi sellainen ohje mikä kelpaa minullekkin. Ollut vähän haastavaa löytää sopivaa, kun inhoan mm. mantelijauhoja vähähiilihydraattisissa ohjeissa.



100g juustoraastetta
2 valkuaista (keltuaisen kun jättää pois, niin ei maistu kananmunalta tuo pohja)
200g turkkilaista jogurttia (Lidl Eridanous 2,8 hhg/100g)
4 rkl leseitä (10hhg)
3 rkl ruisjauhoja (15hhg)
2 tl leivinjauhetta

Eli pohja sisältää noin 30hhg ja päällisiä voi sitten laittaa oman mielen mukaan. Tulee kyllä todella hyvää ja maistuu kylmänäkin.


1. Laita pohja-ainekset kippoon ja sekoita. 
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. 
3. Paisto 200 asteessa ensin 10 min. Laita sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja paista vielä noin  10-15 min. 

Vinkki. Pitsan voi siirtää loppuajasta uunin alatasolle, jos pohja näyttää alta kovin vaalealta. Ei jää sitten venyväksi.




Kurkkausta muihin kesäherkkuihin.

Tein valmiskiisselistä mehujäitä. Ei mennyt hukkaan, kun ei olisi ehditty syödä kaikkea. Oli ihan hauskoja ja raikkaita.



Pikkuruisia kuppikakkuja valmistui yllätysvieraille. Kakkuosan leivoin illalla ja seuraavana päivänä pursottelin vasta nuo ruusukkeet. Rahkaa, vaniljakreemijauhetta ja kermaa sisältävä pursotus on kyllä kestävä eikä mene rumaksi. Suosittelen ja lankokin kehui raikkaan makuiseksi!




Kukkakaalipihvit

Tälläinen uusi villitys on nyt menossa, niin pitihän näitä kokeilla. 

Kukkakaali leikattu noin 1,5 cm siivuiksi ja paistettu pannulla kunnes vähän pehmenee. Saatoin laittaa vähän myös suolaa. Tarjoilin valkosipulia ja basilikaa sisältävän yrttiöljyn kanssa. Oli ihan nam vaikka ei ollut edes lihaa kaverina.



Kynttilä ja kukkainspiraatioita sisällä ja pihalla







Olipas siinä asiaa. Toivottavasti joku muukin inspiroituu :). Oottakaapas vaan kun tulee tyttären synttäripäivitys. Onkohan ihkupinkkiä?