sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Uuninuudelivuoka

Tämä oli mainiota. Tulista ja mainiota. Alkuperäinen ohje löytyi uusimmasta Kotivinkistä ja pakko se oli tännekkin tallettaa pienin muutoksin. Muutokset joita tein oli, että muutin jauhelihan kanan jauhelihaksi ja jatkossa tekisin kastiketta tuplamäärän. Muutinkin sen jo tuplaksi tähän ohjeeseen. Myös juustoa laitoin vähemmän mitä alkuperäisohjeessa 150g > 100g. Tämä on kyllä kivä, nopea ja täyttävä ohje. Suosittelen.

Uuninuudelit Thaihenkisellä kastikkeella

200 g täysjyvänuudelia
400 g kananjauhelihaa
Nokare voita jauhelihan paistoon
Suolaa
1 rasia (n.200g) miniluumutomaatteja
100 g juustoraastetta

Kastike
4 valkosipulinkynttä
4 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl srirachaa
4 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
2 rkl seesaminsiemenöljyä
2 rkl sokeria

Viimeistelyyn
Punainen chili
Tuoretta korianteria



1. Keitä nuudelit suolavedessä kypsäksi ja laita valumaan.
2. Laita jauheliha paistumaan ja tee odotellessa kastike valmiiksi. Kaada kastike ruskistetun ja suolalla maustetun jauhelihan sekaan.
3. Levitä nuudelit pellille. Levitä niiden päälle jauhelihapaistos liemineen.
4. Laita päällimmäiseksi puolitetut tomaatit ja juustoraaste.
5. Paista 225 asteessa noin 15min.
6. Pese ja halkaise chili. Poista siemenet ja siivuta se valmiin paistoksen päälle. Ripottele vielä lopuksi pinnalle silputtua korianteria.

Ei kommentteja: