sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pyhäruokaa

Tänään oli mukavan letkeä pyhäpäivä. Ukot meni metsään samoilemaan ja minä nakersin heille ruokaa sitten sillä aikaa. Tässä vähän kuvia ja ohjeistusta tämän päivän antiin.


Possurullat

Possun ulkofilettä (tai hirveä)
Sipulia
Pekonia
Tuorejuustoa tai sulatejuustoa
Kanttarelleja
Suolaa, pippuria

1. Leikkaa possunfileestä ohuita siivuja ja nuiji ne kevyesti.
2. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä sisäpinnalle juustoa sekä siivutettu sipuli ja pekoni. Kääri rullalle ja kiinnitä tikulla.
3. Ota rulliin pannulla pintaväri ja nosta pataan odottamaan. 
4. Ruskista kanttarellit ja lisää nekin pataan.
5. Kaada pataan vettä niin, että rullat juuri peittyy.
6. Kypsennä uunissa tai hellalla kunnes possu on pehmeää. Lisää vielä loppuvaiheessa liemeen ruokalisikallinen sulatejuustoa. Maista maku ja suurusta liemi halutessasi.







Grillitomaatit

Tomaatteja
Sipulia raastettuna
Basilikaa
Mieleistä juustoa
Suolaa, pippuria

1. Pese ja halkaise tomaatit.
2. Lisää pinnalle suolaa, pippuria, hienonnettua basilikaa, raastettu sipuli ja viimeisenä juusto.
3. Paista 180 asteessa kunnes tomaatit on sopivan pehmeitä. Noin 20 min.






Lisukkeena tarjosin vielä pinaattikuskusia. Se valmistettiin normaalisti paketin ohjeen mukaan. Pinaattukuutiot lisäsin keitinveteen.

Tämmöisiä herkkuja!

Ei kommentteja: