Pari päivää olen lueskellut kuumeisesti ohjeita ja parhaimman kuuloinen ohje löytyi Valiolta. Valion ohjeesta sitten aloin soveltaen tekemään omaa variaatiota. Tässäpä tämä. Nopea tehdä, maistui koko perheelle ja jäi vielä vähän huomisellekkin. Herkkua riisin, naan-leivän ja raidan kanssa.
Nokare voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (tai kuivattua)
1-2 tl Garam masala -maustetta (maun mukaan)
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl currya
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
Suolaa
(chiliä jos haluaa enemmän potkua)
2 reilua teelusikallista inkivääritahnaa
Pussi (150g) pakastepinaattia
800 g paseerattua tomaatti
150g turkkilaista jogurttia (kuumennuksen kestävää eli ei mitään kevytlurua)
300g leipäjuustoa tai paneer-juustoa
1. Laita riisi kiehumaan.
2. Surauta sipulit mahdollisimman pieneksi esim. yleiskoneella (nopeuttaa kypsymistä).
3. Laita pannu kuumenemaan ja paahda tovi mausteita rasvattomalla pannulla, mutta varo niiden palamista.
4. Lisää sitten pannulle voi ja sipulisilppu. Kuullottele tovi miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon vielä inkivääritahna.
5. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja pinaatti. Sekoittele huolella, että pinaatti sulaa. Anna seoksen kiehua hiljalleen pannulla kunnes pinaatin ja tomaatin maut menee kunnolla sekaisin eikä kastike maistu vain tomaatilta. Tässa vaiheessa voi myös lisätä suolan ja vettä jos tuntuu, että kastike alkaa paksuuntumaan liikaa.
6. Kuutioi juusto valmiiksi.
7. Lisää valmiiseen kastikkeeseen vielä jogurtti ja tarkista maku.
8. Nostele sekaan juustokuutiot ja sekoittele varovasti kunnes juusto on lämmennyt. Valmista!
Nyt on hyvä alkaa kääntämään ajatuksia jouluruoan suuntaan. "Tippe tippe tip tap!"
150g turkkilaista jogurttia (kuumennuksen kestävää eli ei mitään kevytlurua)
300g leipäjuustoa tai paneer-juustoa
1. Laita riisi kiehumaan.
2. Surauta sipulit mahdollisimman pieneksi esim. yleiskoneella (nopeuttaa kypsymistä).
3. Laita pannu kuumenemaan ja paahda tovi mausteita rasvattomalla pannulla, mutta varo niiden palamista.
4. Lisää sitten pannulle voi ja sipulisilppu. Kuullottele tovi miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon vielä inkivääritahna.
5. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja pinaatti. Sekoittele huolella, että pinaatti sulaa. Anna seoksen kiehua hiljalleen pannulla kunnes pinaatin ja tomaatin maut menee kunnolla sekaisin eikä kastike maistu vain tomaatilta. Tässa vaiheessa voi myös lisätä suolan ja vettä jos tuntuu, että kastike alkaa paksuuntumaan liikaa.
6. Kuutioi juusto valmiiksi.
7. Lisää valmiiseen kastikkeeseen vielä jogurtti ja tarkista maku.
8. Nostele sekaan juustokuutiot ja sekoittele varovasti kunnes juusto on lämmennyt. Valmista!
Nyt on hyvä alkaa kääntämään ajatuksia jouluruoan suuntaan. "Tippe tippe tip tap!"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti