torstai 31. maaliskuuta 2016

Porkkanaiset falafelit

Meillä oli tänään kasvisruokapäivä ja innokkaasti päätin kokeilla falafelpihviläisiä ihan ekaa kertaa. Lisäksi laitoin porkkanaa ettei olisi liian kikherneinen. Tässäpä alla ihan omatekemä ohje. Oikein mainioita tuli. Maistui hyvin appelsiinisen kermaviilikastikkeen ynnä muiden lisukkeiden kanssa.



Porkkanafalafelit

Purkillinen kikherneitä (kikherneiden osuus oli noin 260g)
Kolme porkkanaa 
Pieni sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 muna
1 dl korppujauhoja
Korianteria
Turaus sitruunamehua eli maun mukaaan
Reilu 1 tl suolaa
1 tl psylliumia
3 tl tahinia
Seesaminsiemeniä

1. Kuori, esikeitä ja jäähdytä porkkanat
2. Laita sillävälin kulhoon valutetut kikherneet, silputtu sipuli, valkosipuli, muna ja mausteet. 
3. Lisää joukkoon porkkanat ja surauta tasaiseksi massaksi esim. tehosekoittimella. Sekoita massan joukkoon korppujauhot ja psyllium. Anna massan levätä tovi tai toki sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo hyvissäajoin. 
4. Muotoile takinasta pihvejä ja paista pannulla voissa molemmin puolin kauniin värisiksi. Toiselle puolelle voi halutessaan ripotella seesaminsiemeniä ennen paistoa.

Vinkki. Porkkanan voi myös korvata vaikkapa punajuurella tai herneillä


Hauska kokiella välillä tämmöistäkin ruokaa

Ei kommentteja: