lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kasvislasagnea

Minä suuri lihan ystävä jalostin tälläisen kasvislasagnen kalorit mielessä. Olen kyllä tehnyt kasvisversiota aiemminkin toisella ohjeella, mutta aika pahaa oli :). Tästä tuli maukasta ja ollaan syöty tätä jo useamman kerran. Ja ketä ei kalorimäärät hetkauta niin lisää halutessaan enemmän juustoa, fetaa tms.


8 annosta - 160 kcal/annos

6 kpl lasagnelevyjä
Pieni kesäkurpitsa
2 dl raejuustoa 
2 tomaattia
125 g juustoraastetta (Kermajuusto 17%) - jätä osa lasagnen päälle laiettavaksi

Tomaattikastike:
1 tölkki tomaattimurskaa
200g porkkanaraastetta
Valkosipuli, pippuria, suolaa, tuoretta basilikaa
Sipuli

Pinaattikastike:
Puoli pussia pakastepinaattia
3 dl maitoa
1 rkl perunajauhoa
Suolaa, valkopippuria

1. Siivuta kesäkurpitsa ja  paista siivuja uunissa 180 asteessa 10-15 min, niin että osa nesteistä haishtuu siivuista. Ei sitten tule lasagnesta kovin vetistä.
2. Laita tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kokoon (noin 10min).
3. Lisää pinaattikastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että kastike sakenee.
4. Lado vuokaan vuorotellen mieleisessä järjestyksessä lasagnelevyjä, tomaattisiivuja, kesäkurpitsasiivuja, molempia kastikkeita ja raejuustoa.
5. Levitä lopuksi lasagnen pinnalle juustoraaste.
6. Paista 180 asteessa noin 30 min tai kunnes lasagnelevyt on pehmenneet.







Ei kommentteja: