maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pitataskut

Tänään meillä vietettiin pitapäivää. Aikaisemmin en ole pitataskuja itse tehnyt, mutta nyt on sitten sekin koettu. Tosi yksinkertaisia tehdä. Kohotus on ainut mikä vie enemmän sitä aikaa. Netistä selailin ohjeita ja päädyin lopulta kahden eri jauhon yhdistelmään.


Pitaleivät (kuusi kappaletta)

3 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, hiiva, öljy ja durumvehnäjauhot. Sekoita hyvin vispilällä.
2. Ala vaivaamaan taikinaa joko koneella tai käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kupin reunoista.
3. Leivo taikinasta heti pötkö ja jaa se kuuteen osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kohota niitä liinalla peitettyinä 20 minuuttia.
4. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät pitojen tarttumisen paperiin ja ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi. 
5. Kauli taikinapallot noin 15 senttisiksi pyörylöiksi ja nosta ne pelleile. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 6-7 minuuttia.
7. Laita leivinliina paistettujen pitaleipien päälle toviksi jos haluat, että kuori hivenen pehmenee.

Täytä mieleisillä täytteillä. Meillä oli possua, salaattia, kurkkuraitaa ja tomaattisalsaa.



Pallukat ennen kohotusta

Lihat maustumassa

Ei kommentteja: