perjantai 29. huhtikuuta 2016

Uunifetaa

Tämmän tyylinen ohje hiipi vastaan pari viikkoa sitten netissä  ja tänään päätin viimein kehitellä siitä oman version. Järisyttävän hyvä iltapala kaikille fetajuuston ystäville. Kaveriksi paistoin chiabattaa ja se ei tarvinut pälleen mitään, kun sitä kastoi vuoan pohjalle jääneeseen maukkaaseen öljyyn.


Uunifeta (1-2 annosta)

200 g fetasiivu
Reilu kourallinen miniluumutomaatteja
Pieni paprika
2-3 rkl öljyä
Ripaus sormisuolaa ja pippuria
3 valkosipulinkynttä
Tuoretta timjamia
Yrttiseosta (kuivana purkista)

1. Levitä puolet öljystä vuoan pohjalle ja aseta feta keskelle. 
2. Laita fetan ympärille tomaatit, paloiteltu paprika ja valkosipulinkynnet esim. siivuina. Ropsi päälle yrtit, pippuri ja suola. Fetan päälle ei kannata suolaa laittaa. 
3. Laita päällimmäiseksi reilusti tuoretta timjamia ja ropsi koko komeuden päälle loppu öljy.
4. Paista uunissa 200 asteessa 10-15min.
5. Oikein maukasta tuoreen leivän kaverina.




Ei kommentteja: