perjantai 17. helmikuuta 2017

Porkkanarieskat

Tästä ihanat makeahkot porkkanarieskat vaikkapa keiton kaveriksi.


Porkkanarieskat (18 kpl)

2 isoa porkkanaa
5 dl maitoa (tai puolet voi laittaa vaikka vettä)
0,5 dl siirappia
Turaus (noin 0,5 dl) juoksevaa voita
noin 8 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele taikinasta kekoja lusikalla leivinpaperille ja painele littoisiksi rieskoiksi märällä kädellä.
4. Paista 250 asteessa noin 15 min.
5. Nosta rieskat kasaan liinan alle että pehmenevät. Voit myös halutessasi voidella niitä voisulalla.
6. Tarjoile lämpiminä. Seuraavanakin päivänä maistuu oikein hyvin kun vähän mikrossa käyttää.

Ei kommentteja: