sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Pastaa hernepestolla, pekonilla ynnä muilla lisukkeilla

Tämmöistä pastakokeilua kun ystävä tuli yökylään. Alkuperäisohje löytyypi osoitteesta soppa365. Tämänhän voi toki tehdä kasvisversionakin ilman pekonia, mutta minun makuuni pekoni oli erittäin hyvä ellei jopa pakollinen kaveri makean herneen rinnalle.


Spaghettia
Pekonia

Hernepesto:
Pussi pakasteherneitä (200g)
0,5 ruukkua persiljaa
0,5 dl raastettua parmesaania
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl pastan keitinvettä (tai ihan vain vettä)

Sitruunaöljy:
0,5 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
Luomu sitruunan raastettu kuori
0,5 tl sokeria
Ropsaus suolaa

1. Soseuta sulaneet herneet, basilikanlehdet, parmesaanraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna hernepestoa tarpeen mukaan pastan keitinvedellä-
2. Laita pasta kiehumaan ja valmista odotellessasitruunaöljy.
3. Paloittele pekoni ja paista se pannulla rapeaksi. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
4. Valuta pasta ja sekoita sen joukkoon sitruunaöljy. Lisää pastan joukkoon hernepesto ja pekoni. Ripottele annoksen päälle vielä raastettua parmesaania.

Ei kommentteja: