lauantai 25. maaliskuuta 2017

Nopea kanavokki

Nopea kymmenen minuutin kanavokki (kahdelle)

Tämä on kyllä kaikessa yksikertaisuudessaan maukas vokkiruoka ja mikä parasta niin nopea tehdä. Vaikka lapset kiljuisivat jaloissa ruokaa, niin kukaan ei ehdi kuolla nälkään. Mikäli haluat olla erityisnopea niin paloittele kana ja kesäkurpitsa valmiiksi ennakkoon.
 

2 kerää täysjyvä munanuudelia (esim. Blue dragon)
2 kanan rintafilettä
1 paketti Tuoreksia (Tuorekset..käyttävalmiit kasviset)
Pätkä kesäkurpitsaa
Kalakastiketta (tai soijakastiketta jos ei halua käyttää kalakastiketta)
Seesaminsiemeniä tai cashewpähkinöitä
Pippuria, suolaa tarvittaessa
Öljyä paistamiseen
Sweet chilikastiketta tarjoiluun

1. Laita nuudelit kiehumaan ja kanalle vokkipannu kuumenemaan. Paloittele kana haluamallasi tavalla. Keitä nuudeleita paketin ohjeen mukaan (3min) ja valuta ne odottamaan vokkausta.
2. Paista kana tilkassa öljyä ja paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Poista kesäkurpitsasta halutessasi pehmeä sisus ennen paloittelua. Kun kana alkaa saada väriä pintaan niin heitä joukkoon kesäkurpitsan palat.
3. Kun kesäkurpitsat alkaa pehmetä niin lisää joukkoon nuudelit ja tuorekset. Vokkaa muutama minuutti eli kunnes nuudelit ovat saaneet väriä ja kasvikset hiukan kypsyneet (saavat jäädä rapsakoiksi).
4. Lisää vokkauksen loppuvaiheessa mausteet ja pähkinät/seesaminsiemenet. 
5. Tarjoile sweet chilikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: