perjantai 5. kesäkuuta 2015

Munakoisohampurilaiset ja uunitomaatit

Niin hyvää, että melkein itkettää, kun se loppuu. Tähän jaloon ruokalajiin papitar tutustutti meidät eilen ja tänään jo piti tehdä itse uudestaan. Oli ne niiiiiin hyviä. Hyvästi kaikki kamalat vhh-sämpyläviritykset. Munakoiso tosiaan on hyvin vähän hiilihydraatteja sisältävää, niin siitäkin syystä tämä valtaisa suitsutus ja ilotulitus. Tässä alla ohjetta mitä minä tänään niihin laitoin. Kaikkeahan sinne väliin voi oikeastaan laittaa. Nam!

Munakoisohampurilaiset (kahdelle)

Chevrella

1 reilun kokoinen munakoiso
Tomaatti
Avokado
Chevrekiekko (isille possun sisäfilepihvi cheddarilla)
Arrabbiata pestoa
Creme raichea
Suolaa munakoison itketykseen

1. Leikkaa munakoisosta 8kpl noin 1cm kiekkoa ja ripistä päälle suolaa. Anna munakoisojen itkeä noin 15min ja kuivaa pinnat paperilla.
2. Siivua väliintulevat jutut eli tässä tapauksessa tomaatti ja avokado.
3. Paista munakoisoja pannulla rasvassa (ei öljyä, koska ROISKUUUU!), kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja hieman pehmenneitä.
4. Paista munakoisojen jälkeen liha ja chevre.
5. Sivele pohjaksi jäävien munakoisojen päälle arrabbiata pestoa maun mukaan. Saattaa tulisuus yllättää jos oikein paljon laitat.
6. Lado seuraavaksi peston päälle muut täytteet oman maun mukaan. Päällimmäiseksi kannattaa laittaa kastike ja ei muuta kuin kansi kiinni. Myös kannen alapuolen voi pestottaa halutessaan.

Vinkkinä, että hamppariin voi tökätä vielä tikun pystyyn niin pysyy kasassa. Herkuttelemaan vaan.

Lihalla

Uunitomaatit

Tomaatteja
Mieleistä juustoa (näissä kermajuustoa, kun mozzarella oli kaupasta loppu) 
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa
Basilikanlehtiä

1. Pese tomaatit ja tee niihin viillot mutta ei liian syviä ettei halkea.
2. Laita viiltoihin juustoa.
3. Voitele tomaatit oliiviöljyllä ja mausta pippurilla ja suolalla.
4. Paista uunissa 20 asteessa 10-15 min.
5. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoile.



-Henna

Ei kommentteja: