tiistai 19. heinäkuuta 2016

Bbq-tahmawingsit ja mustikkapannukakut

Sunnuntaina oltiin Arvostele mun illallinen porukan reunionissa Leppävirralla ja siellä tarjoiltiin herkkua jos jonkinmoista ja ameriikantyyliin tietenkin, kun isäntäpariskunta sillä alueella nykyisin vaikuttaa. Tästä kaikesta hyvin innostuneena sama meno on jatkunut ehkä vähän myös kotona. Tässä pari kivaksi koettua ohjetta kokeiluun. 

BBQ-wingsit

800 g maustamattomia wingsejä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl cayennejauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
Barbecue-soossia (Sweet baby Ray`s on kuulemma ainoaa oikeaa)

1. Nosta siivet pöydälle lämmittelemään tovi ennen paistoa. 
2. Sekoita jauhot ja kuivamausteet kipossa. Pyörittele wingsit kauttaaltaan seoksessa.
3. Pyörittele wingsit nyt bbq-soossissa.
4. Paista 200 asteessa noin 40 min (vähän riippuen uunista). Itse käänsin wingsit noin puolivälissä. Uunituksen jälkeen voi vielä halutessaan lisätä siipiin kastiketta. 

Vinkki. Nämä voi myös paistaa grillissä!

Ihanaa ja tahmeaa! Tarjoile esim. dippivihannesten kanssa. Klassinen kaveri on myös sinihomejuustodippi. Hyvältä maistuu myös ihan ilman dippejä.



 


Amerikkalaiset mustikkapannukakut

 Ihania vaikka viikonloppuaamupalaksi

2,5 dl piimää
2 munnaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
Ripsu suolaa
35 g voisulaa 
Vaniljasokeria maun mukaan tai 0,5 tl vaniljauutetta
1-2 dl mustikoita (pakastetut ainakin toimi)
Voita paistamiseen

Lisukkeeksi vaahterasiirappia tai kinuskikastiketta ja kermaa tai vaikka jäätelöä. Huh ja nam!

1. Sekoita piimä, keltuaiset ja kuivat aineet sekaisin kulhossa. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele taikinan sekaan.
2. Kaada taikinaa paistinpannulle (ei liikaa, että pannukakusta ei tule liian isoa ja vaikeaa kääntää) ja paistele tovi. Lisää jäisiä mustikoita pannukakun päälle oman maun mukaan. Käännä pannukakku, kun se on saanut kauniin rapean pinnan.
3. Pannarit kannattaa syödä heti lämpimänä tai noistaa paiston jälkeen uuniin odottamaan noin 60 asteeseen muiden valmistumista. 
4. Tarjoile herkkulisukkeiden kanssa




Lopuksi vielä kuva tämän päivän päivällishampparista



 Nyt sitten vaan kokeilemaan!

Ei kommentteja: