sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kanttarelli-pekonipastaa

Kanttarellikausi on nyt kuulemma kuumimmillaan. Tarjolla olisi kanttarelleillä ryyditettyä pekonipastaa ja kermakastiketta. Voiko tästä pasta enää parantua? Ei ehkä. Suosittelen kokeilemaan jos kyseiset ainesosat yhtään miellyttää.
 

300g mieleistä pastaa
Paketti pekonia (140g)
Kanttarelleja maun mukaan
Puolikas sipuli tai kevätsipuli varsineen
2-3 dl ruokakermaa
Pippuria, suolaa

1. Laita pasta kiehumaan suolaveteen
2. Siivua pekoni ja silppua sipuli
3. Paista penkoni rapsakaksi ja lisää joukkoon sipuli. Kuullota miedolla lämmöllä tovi ja lisää joukkoon kanttarellit. Paista seosta kunnes kanttarelleista on haihtunut ylimääräinen neste.
4. Kaada sekaan kerma ja anna kiehahtaa. Ropsauta sekaan Maizenaa jos kastike tuntuu jäävän liian ohkaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 
5. Nostele kastikkeen joukkoon valutettu pasta. Sekoita nopsasti ja tarjoile heti.

Ei kommentteja: