lauantai 17. syyskuuta 2016

Ihana kasvissosekeitto lämmittämään syksyisiä päiviä ja Mifubolognesea

Kasvissosekeitto on ollut itselleni aina jotenkin vähän blääh ruoka, koska harvoin sitä on saanut oikeasti hyvän makuisena. Mikään ei ole kamalampaa kuin pelkkien vetisten juuresten makuinen soppa. Muutamana iltana lueskelin ahkerana erilaisia reseptejä, kun lapsi siitä erityisesti pitää. Tänään sitten keitto kokeiluun. Tulipa siitä kyllä hyvää ja asia ei tietenkään liity purkilliseen Koskenlaskiaa millään tavalla :D

Lämmittävä kasvissosekeitto


Bataatti
3 porkkanaa
4-5 perunaa
2 sipulia
Valkosipulinpulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
Kasvisliemikuutio
Kaksi kuutiota pinaattia
Purkki Koskenlaskija ruokaa
Chilihiutaleita ja korianteria maun mukaan
Valkopippuria, suolaa
Öljyä kuullotukseen

1. Kuori ja kuutio perunat, porkkanat ja bataatti kulhoon odottamaan.
2. Laita kattilaan öljyä (tai juoksevaa rasvaa) ja lisää joukkoon sipulisilppu, pilkottu valkosipuli, inkivääritahna ja chilihiutaleet. Kuullota kunnes sipuli on saanut kauniin keltaisen värin. 
3. Lisää nyt kattilaan kuutioidut juurekset, sen verran vettä, että ne peittyvät ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen kunnes kaikki juurekset ovat pehmenneet (noin 30 min) ja heitä joukkoon loppuvaiheessa vielä pinaattikuutiot.
4. Nosta kattila liedeltä ja soseuta koko huttu sauvasekoittimella sileäksi. Lisää nestettä mikäli keitto on liian paksua.
5. Nosta nyt kattila takaisin liedelle, lisää Koskenlaskija, loput mausteet ja kiehauta. Tarkista maku. Maukasta vaikka paahdetun ruisleivän kaverina!

---

Toinen villi kokeilu on tämä uusi Mifu. Meille oli sopivasti tulossa kasvisihmisiä kylään niin päätin kokeilla Mifubolognesea johon sain hyvät vinkit meidän vauvaryhmästä. Ihan mainio tuote tuo Mifu jos perinteinen jauheliha ei aina innosta..vaikka siinä onkin aika kumimainen rakenne. Voin silti suositella!

Mifunoitu bolognese

Purkki Mifua (käytin sitä välimeren tomaatti tms. makuista)
500g purkki tomaatimurskaa
2 porkkanaa karkeana raasteena
Sipuli
Valkosipulia
Kasvisliemikuutio 
Maustamatonta jogurttia
Pippuria, suolaa
Tuoretta basilikaa

1. Laita kasariin rasvaa ja paista Mifu kauniin väriseksi. Lisää joukkoon sipuli ja porkkana. Kuullota tovi.
2. Lisää joukkoon tomaattimurska, valkosipuli ja kasvisliemikuutio. Keittele kunnes porkkana on pehmennyt mukavasti. Lisää tarvittaessa nestettä.
3. Lisää nyt bolognesen joukkoon mausteet, basilikasilppu ja tarkista maku. 
4. Lisää viimeisenä pari reilua ruokalusikallista jogurttia pehmentämään tomaatin makua. Sekoita hyvin, mutta älä enää keitä.

Tarjoile vaikka hyvän pastan kaverina.

Ei kommentteja: