lauantai 16. marraskuuta 2013

Lauantaipullia

Minä vanha kiinalaisten kivityspullien tekijä aloitin tänään aamulla kokeilevan keittiön ja päätin tehdä pullia. Mennyt taas aika iso tovi edellisestä satsista. Tein pullia kahdella täytteellä ja ihan hyvin onnistui. 

Taikina

1/2 litraa maitoa
2 pussia kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
 2 dl sokeria 
1 rkl kardemummaa 
n. 14 dl (n. 900 g ) puolikarkeita vehnäjauhoja 
100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita

- Lämmitä maitoa mikrossa ja sekoita sekaan suola, sokero ja kardemumma.
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. 
- Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen sekoitellen. Näin taikinaan sitoutuu ilmaa. Alusta loput jauhoista hyvin vaivaten. Vaivaa lopuksi pehmeä voi taikinan joukkoon. 
- Peitä taikinakulho liinalla ja nosta kohoamaan lämpimään paikkaan. 
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi nosta se työalustalle ja vaivaa sitä hetki. Tee taikinasta kaksi palloa. Kauli molemmat pallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.  
 
Korvapuustit



- Levitä taikinalevylle voita, sokeria ja kanelia. 
- Kääri levy rullalle, leikka ja painele korvapuusteiksi.
- Kohota liinan alla.
- Voitele ja ripottele päälle sokeria ja kanelia tai raesokeria.
- Paista 200 asteessa 10min.

 Omenarullat 



- Levitä taikinalevylle omehilloa ja ripottele päälle kanelia.
- Kääri levy rullaksi ja leikkaa siitä noin 2-3 cm siivuja.
- Nostele rullat amerikkalaisiin muffinssivuokiin.
- Kohota liinan alla- 
- Voitele ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista 200 asteessa 10min. 

- Henna

Ei kommentteja: