keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Keskiviikon Menu

Possunpihviä, bearnaisekastiketta ja pekoni-kermaperunoita

Bearnaisekastike

200 g voita
1 rklhienoksi silputtua sipulia
5kokonaista mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
0,5 dl viinietikkaa
0,5 dl vettä
3 kananmunankeltuaista
1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
 
1. Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.
2. Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. 
3. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee. 
4. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.
5. Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta tarvittaessa ripauksella rakuunaa


Pekoni-kermaperunat



1 kg perunaa
Paketti pekonia
4 dl ruokakermaa
2 dl kuohukermaa
Suolaa
Pippurirouhetta

1. Paista pekoni ja laita se valumaan talouspaperin päälle. 
2. Kuori ja palottele perunat
3. Pieni pekoni ja laita kerroksittain perunoitten kanssa vuokaa. Ripottele väliin suolaa ja pippuria.
4. Kaada päälle kerma ja kypsennä 200 asteessa. Kun kerma kiehuu, niin voi pienentää lämpöä ja tarvittaessa peittaa pinta foliolla.

-Henna

Ei kommentteja: