torstai 19. joulukuuta 2013

Pestoleipää ja pastasalaattia

Pestoleipä


0,5 l vettä
Pussi kuivahiivaa
Jauhoja
Öljyä
Suolaa
Pestoa

1. Lämmitä vesi ja lisää siihen suola sekä öljy.
2. Lisää veteen jauhoihin sekoitettu hiiva ja ala alustamaan.
3. Lisää jauhoja ja jatka alustamista kunnes taikina on sopivan napakkaa, mutta ei kovaa. 
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
5. Jaa takina kahteen osaan jauhotetulle pöydälle ja kauli molemmista osista suorakaiteen muotoinen levy. 
6. Levitä taikinalevyille pestoa ja kääri napakaiksi rullaksi.
7.  Nosta leivät pellille ja anna vielä tovi kohota liinan alla.
8. Voitele leivät ennen uunitusta pestolla tai oliiviöljyllä johon on sekoitettu yrittejä. Päälle voi myös ripsiä vähän sormisuolanmurusia.
9. Paista 175 asteessa noin 30 min (alatasolla)


Papittaren pastasalaatti


1 purkki ranskankerma
1 purkki tsatsikia
500g pastaa 
Kolme omenaa
Pussi herneitä (kiehauta)
Pinaattia (kuumenna mikrossa ja jäähdytä)
Vajaa purkki sinappikurkkusalaattia
Juustoa
Kaksi pientä punasipulia
Kolme kermaviiliä
Valkosipulimurskaa
Suolaa
Valkopippuria

1. Keitä ja jäähdytä pasta 
2. Pilko omena, sipuli ja juusto.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja heitä höppeet sekaan.
4. Mausta ja maista.
5. Jos salaatti on myöhemmin kuivakkaa, niin lisää kermaviiliä.

-Henna

Ei kommentteja: