tiistai 3. joulukuuta 2013

Nan nan naa na nan nan na naan naan


Naan-leipä


 

1 dl maitoa tai kasvismaitoa
1/2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita taikinaan
2 rkl voita voiteluun

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen suola ja sokeri. Jätä kuppi hetkeksi pöydälle. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kuivahiiva  ja rasva. Nypi rasva jauhoihin. Kaada joukkoon maito ja jogurtti. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Taikinan pitää jäädä melko löysäksi. Peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan pariksi tunniksi.
  2. Kun taikina on kohonnut, jaa se neljään osaan. Pyöritä osat pötkylöiksi ja painele ne sitten jauhoisin käsin littaniksi.
  3. Kuumenna uunin 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, voitele pellillinen leipiä vedellä ja paista niitä sitten uunin ylätasolla hetken aikaa. Tehokkaassa uunissa leivät voivat paistua jopa minuutissa, mutta leipien paistuminen voi viedä kauemminkin. Tulikuuman ja nopean paiston idea on, ettei leivistä ehtisi haihtua paljoakaan vettä.
  4. Kun paistuvissa leivissä on ruskeita pilkkuja, käännä ne, voitele toiset puoletkin nopeasti vedellä ja paista vielä hetki. Voitele valmiit leivät rasvalla ja laita pinoon liinan alle odottamaan. Paista toinen pellillinen.
  5. arjoile leivät kuumina raidan kanssa heti, kun ne ovat valmistuneet.

Itse käytän Santa Maria Raita spice Mixiä. Sekoita pussi kermaviiliin ja on niiiin hyvää! 

 - Henna

Ei kommentteja: