lauantai 31. toukokuuta 2014

Omenapiirakka vaniljakreemitäytteellä

Tässä tälläinen kokeiluversio omenapiirakasta, kun päätin leipoa jotain appivanhemmille vietäväksi. Pitää myöhemmin vielä kuitata tänne miltä piiraka maistui.

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g margariinia
2 rkl kylmää vettä  


Kreemi: Noin 4dl valmista mömmöä
1 dl vaniljakreemijauhetta (Merkki: Salliselta)
3 dl vettä

Murupäällinen (tee toinen satsi jos tuntuu, että pitäis olla enemmän)
100 g voita
vajaa 1 dl ruokokidesokeria 

1 dl leseitä
 2 dl kaurahiutaleita

4 omenaa 

1. Tee aluksi taikina eli sekoita jauhot, sokeri ja suola. Nypi sekaan kylmä rasva kuutioina ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele lasivuoan pohjalle. Riiti hyvin sellaiseen 28cm pyöreään lasivuokaan.
2. Valmista kreemi purkin ohjeen mukaan ja levitä se piirakkapohjan päälle.
3. Kuori ja poista siemenkodat omenoista, siivua ne. Asettele omenat kevyesti kreemin päälle.
4. Valmista murupäällinen eli sulata rasva mikrossa ja sekoita muut aineet hyvin rasvan joukkoon. Peitä piirakka murupäällisellä.
5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40min. Peitä tarvittaessa foliolla, ettei päällinen pala. Viimeiset kymmenen minuuttia piirakkaa voi paistaa uunin alatasolla, niin pohja kypsyy paremmin.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



Uuniin menossa

-Henna

Ei kommentteja: