tiistai 28. lokakuuta 2014

Bostonkakkua

Koskaan kun en ole tälläistä pullakakkua tehnyt ja muutenkin olen vähän huono pullien kanssa, niin pitihän sekin kokeilla ja oli kylla helpompi tehdä kuin luulin. Tein alla olevan taikinan ja siitä tuli kaksi bostonpullahässäkkää ja pellillinen korvapuusteja.


 Taikina
5 dl maitoa
2dl sokeria
2 munaa
1 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
200g voita
16 dl vehnäjauhoja

Täyte
200g pehmeää voita
1 rkl kanelia
1 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
Ropsaus kardemummaa

Munaa, mantelilastuja, raesokeria 


Jo kohotettu versio

1. Lämmitä maito
2. Sekoita sokeri, munat ja suola sekaisin. Lorota joukkoon lämmin maito.
3. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja sekoita tämä osa ensimmäisenä liemen sekaan. Ala lisäämään jauhoja taikinaan vähitellen. Kun taikina sopivan jämptiä, niin lisää joukkoon pehmeä voi.
4. Kohota lämpimässä kunnes taikina on noin tuplaantunut.
5. Valmista odotelessa täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
6. Tee kuten korvapuustit eli kauli kohonnut taikina pitkäksi ja noin 30cm leveäksi levyksi (joko yhdessä tai kahdessa osassa). Levitä täyteaines tasaisesti pullalevyn päälle ja rullaa levy napakaksi rullaksi pitkältä sivulta aloittaen. 
7. Leikkaa noin 4cm leveitä kiekkoja ja asettele ne väljästi leivinpaperoitujen vuokien pohjalle. Itse käytin irtopohjavuokaa ja sydämen muotoista kakkuvuokaa. Pullakiekkoihin saa jäädä 1-2 cm välit. 
8. Laita vuoat kohoamaan liinan alle ja leivo lopusta rullasta korvapuusteja.
9. Voitele kukin tuotos vasta juuri ennen paistamista. koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. 
10. Paista kakkuja uunin keskitasolla 175asteessa noin 30min. Vuoan voi jossain vaiheessa laskea alemmas, että pohjakin kypsyy kunnolla.
11. Korvapuusteille riittää paistoajaksi noin 10min.

Vinkki. Täytteeksi kannattaa kokeilla paiston kestävää vaniljakreemiä tai vaikka omppuhilloa. 




Tässä vielä tälläinen lapsiystävällinen nakkispaghettivinkki joka on taas pyhästi ystälävtä pöllitti. Toki nakinpalat spagettien läpi ja keita ja nam!



-Henna

Ei kommentteja: