torstai 2. lokakuuta 2014

Vuohenjuustoinen lindströminmureke

Tässäpä vasta mainio ohje jonka pastori minulle vinkasi ja sitä sitten vähän modailin omaan mieleen sopivaksi. Tästä annoksesta tein puolet mureketta vuohenjuustolla ja puolet ilman. Ohjeella tulee kaksi isoa murekepötkyä.

Mureke täytettynä ennen umpeen muuraamista

1200g jauhelihaa
2 munaa
Iso sipuli
500g punajuurta (5 tennispallon kokoista)
1 dl korppujauhoja
n. 200g vuohenjuustoa (myös feta, mozzarella tms. käy.)
Pussillinen sipulikeittoa
Loraus vettä
Suolaa
Pippurisekoitusta

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 30 min.
2. Sekoita (punajuurten paistuessa) kipossa munat, vesi, korppujauhot, sipulikeittojauhe, mausteet ja anna mössön tekeytyä tovi.
3. Pilko sipuli ja kuullosta se pannulla. Lisää muiden ainesten joukkoon.
4. Jäähdytä uunitettuja punajuuria ja hienonna ne esim. jollain sähkökäyttöisellä silppurilla. Lisää silppu ja jauheliha muun mössön sekaan. Vaivaa hyvin sekaisin.
5. Nyt voi paistaa koepullan jos haluaa tarkistaa makua.
6. Muotoilen kaksi mureketta ja täytä halutessasi.

Itse tosiaan jätin toisen normaaliksi murekkeeksi ja toiseen laitoin kuvan mukaisesti sitä ainoaa oikeaa vuohenjuustoa eli CHEVREA. Ostin kaksi kiekkoa juustotiskistä ja kuorin niistä sen homeisen kuoren pois. Sitten vain nokaireina murekkeen sisälle, mureke umpeen ja pinta sileäksi.

Paista murekkeita uunissa 200 asteessa noin 30min.

Vinkki. Vuohenjuustolla täytettyä mureketta kannattaa jäähdyttää tovi ennen syöntiä, koska mikäli sen siivuaa kuumana, niin vuohenjuusto valuu ulos :)

Olipa se hyvää uuniperunoiden kanssa. 

-Henna


Ei kommentteja: