maanantai 6. lokakuuta 2014

Purkissa asiaa..

No nyt on taas purkkihullu päässyt asian ytimeen eli jälleen virallinen purkkipäivitys.

Maailma purkissa

Tälläinen kyhäelmä syntyi internetin inspiroimana toissayönä. Taskupampun kanssa käytiin vajan takaa vähän sammalta repimässä (hyi hyi). Onneksi löytyi heti sopivan kokoinen talokin purkkiin laitettavaksi. Purkki on 5l ilvestölkki. Kävin sitten vielä hankkimassa pienen ledituikun tuonne talon sisälle ettei tarvi olla iltaisin pimeässä ;). Oikeaa ei kannata laittaa tai saattaa olla pian kanervat tulessa. Myöhemmin täytynee vielä väkertää talvimaisemakin.




Purkkivalot

Tälläiset lamput meille ilmestyi lauantaina. Kauan olen ihaillut kaikkia purkki- ja pullovaloja ja nyt oli sitten toteutuksen aika, kun hokastiin, että meidän keittiön lamppuun saa tuollaiset "kuvut" kuhan vain viitsii tehdä purkkien kansiin sopivat reiät. Minä sitten marssin kauppaan ja mies hoiti korkkien tuunaamisen ja asennuksen. Kanteen tosiaan tuli iso reikä mistä lamppu mahtui sisään ja mihin se oli helppo kiristää (kiitos meidän lampun). Lisäksi ison reiän viereen tuli muutamia pienempiä reikiä, että kuvut ei lämpene liikaa. Niin saatiin vanhasta lampusta uusi ja kiva. Löysin valmiiksi kivat ruutukannet, mutta helposti nuita maalaileekin jos ei löydy mistään oikean värisiä.

Jos tälläisiä päätyy tekemään niin kannattaa sitten katsoa ettei purkit ole liian painavat suhteessa lampun kestävyyteen ja kiinnityksen laatuun. Ettei sitten losahda lamppu tonttiin kesken kahvikekkereiden ;)



5dl purkit

Hauskat ruutukorkit

- Henna

Ei kommentteja: