torstai 13. marraskuuta 2014

Herkkuja tyttöjeniltaan

Rocky Road Mudcake kuppikakut


150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
100g suklaata 


Koristeet
100g suklaata kiinnitykseen
Vaahtokarkkeja, marenkeja, suolapähkinöitä, keksinpaloja, nonparellejä, popkorneja, rusinoita tms.

Tästä satsista taisi tulla noin 15 kuppikakkua


1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat.
2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
3. Sulata suklaa esim. vesihauteessa. Lisää suklaa kakkutaikinan joukkoon.
4. Pursota vuoat puolilleen.
5. Paista kakkuja 200 asteessa n. 6-7 min. Ei liian korpuiksi.

6. Anna kakkujen jäähtyä hetki ja sulata loppu suklaa. Lusikoi suklaata kuppikakkujen päälle ja kasettele koristeet.

Mehevä sisus


Marengit

Kolme valkuaista
1,5 dl tomusokeria (myös maustettu käy)
0,5 dl etikkaa
Elintarvikeväriä(jauhe) tai pastaväriä

1. Vatkaa valkuiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa massa kovaksi ja kiiltäväksi. Pitäisi pysyä kupissa vaikka sen kääntää ylösalaisin.
2. Lisää joukkoon etikka ja haluamasi määrä väriä. Vatkaa vielä tovi.
3. Pursota halumasi kokoisiksi marengeiksi ja paista 50-75 asteisessa uunissa 2-2.5h eli kunnes ovat "kivikovia"


Kyllä nää makeanhimon tappaa

-Henna
 

Ei kommentteja: