perjantai 14. marraskuuta 2014

Juustohampurilais-pitsapallerot

Juustohampurilais-pitsapallerot


Taikina
3 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja


1. Lämmitä vesi vähän kättä kämpöisemmäksi. Lisää veteen kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna tekeentyä noin 5min.
2. Lisää liemen joukkoon jauhoja ja ala samalla vaivaamaan. Itse vipsilöin taikinan alulle ja vaivasin loput koneella.
3. Lisää vaivaamisen puolivälissä öljy ja sitten loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kupin reunoista.
4. Kohota taikina lämpimässä liinan alla noin 40min.

Täyte
300-400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paketti pekonia
6 yksittäispakattua cheddarjuustoviipaletta
ketsuppia, mausteita
(jalapenoja)



1. Paista pekoni ja valuta enemmät rasvat leivinpaperin päällä. Silppua pekoni.
2. Paista pekoni rapsakaksi, ja nosta se kuivumaan taloupaperin päälle. Paista sen jälkeen jauheliha ja mausta haluamallasi tavalla. Leikkaa jäähtynyt pekoni kuutioiksi.
3. Paista jauhelija ja silputtu sipuli. Mausta. Itse käytin suolaa, paprikajauhetta ja pippurirouhetta (suolan kanssa kannattaa olla varovainen, kun pekoni ja juusto on aika suolaisia).


 Palleroiden täyttäminen
1. Jaa kohonnut taikina 12 osaan ja pyörittele jauhotetulla alustalla palloiksi.
2. Kauli tai taputtele pallot litteiksi pyöreiksi levyiksi ja jaa täytteet niille. Turaus ketsuppia (2tl taitaa olla sopoiva määrä), jauhelihaa, pekonia ja 1/4 osaa cheddarjuustosiivusta riittää ainakin minun makuun.
3. Nipistele  pallerot hyvin kiinni ja laita ne pellille saumapuoli alas päin toviksi kohoamaan.
4. Voitele pallerot maidolla (munakin käy) juuri ennen uuniin laittamista ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
5. Paista 225 asteessa reippaat 12 min eli kunnes ovat vähän ruskistuneet ja tuntuvat kypsiltä.

Nämä pallerot oli kyllä erityisen hyvä ja on muuten miehiseenkin makuun sopivia. Itse pidin näsitä oikeastaan eniten kylminä. Sopii siis täydellisesti mukaan vaikka metsästysretkelle. Voisi tulla aika hyviä myös kun kypsenätisi nämä rasvakeittimessä. Siitä tapauksessa tosin ei saa voidella ;).


Ohje bongattu ystävän vinkkaamana täältä josta sitten muokasin omaan makuun sopivammaksi.

Nyt vaan kaikki tekemään omaa versiota

-Henna

Ei kommentteja: