tiistai 18. marraskuuta 2014

Panna cotta

Tämä herkku vie minut kaukaisissa muistoissa Silja Linen Turku-Tukholma risteilyille joilla tätä taivaallista jälkiruokaa entisaikoina tarjoiltiin tuoreiden marjojen kera. Pitkään aikaan en ole tätä herkkua itse tehnyt, mutta tänään koitti sekin päivä.

Panna cotta (kahdelle)


2,5 dl vispikermaa
2,5 dl maitoa (kai koko 5dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai oikeaa vaniljaa
3 liivatelehteä

Marjoja kyytipojaksi

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi.
2. Kaada kattilaan kerma, maito ja sokerit. Sekoittele seosta koko ajan kunnes se alkaa kiehumaan. Laita levyä pienemmälle ja jatka keittämistä hiljalleen (edelleen sekoitellen)  1-2min. ajan.
3. Nosta kattila liedeltä ja lisää liemen joukkoon hyvin sekoittaen valutetut liivatelehdet.
4. Kaada seo annosmaljoihin ja laita kylmään jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
5. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

-Henna

Ei kommentteja: