keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Isänpäiväherkui

Tässä vähän isänpäiväherkutteluja. Näillä meillä mm. herkuteltiin viikonloppuna

Mutakakkua isälle



Valmistetaan halkaisijaltaan n. 25 cm:n kokoiseen vuokaan.  

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
200g suklaata

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
3. Sulata paloiteltu suklaa esim. vesihauteessa. Lisää suklaa kakkutaikinan joukkoon.
4. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan.
5. Paista kakku 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. tarkkaile uunia ettei mene liian kypsäksi.
6. Anna kakun jäähtyä hetki.

7. Tomusokeroi palat ennen tarjoilua. Nannaa jäätelön kanssa.


Vinkki. Piirakkaan voi tehdä valmiit annosviillot ja laittaa pakkaseen. Siitä on sitten helppo lohkaista palasia, kun tulee vieraita ja mikrossä lämmittää suorastaan kuumaksi ;)


Juustoinen kinkkupiiras tomaatilla modattuna



Pohja
1/2 purkkia rahkaa
125 g voita
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
150g palvikinkkua
Kourallinen miniluumutomaatteja
150g juustoraastetta (Emmental)
Persiljaa maun mukaan
3 munaa
2dl mustapekkakermaa
Ripaus paprikajauhetta



1. Nypi sekaisin pehmeä voi, rahka ja jauhot. Levitä vuoan (noin 30 cm halkaisija)  pohjalle. Vuokaan kannattaa laittaa vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi, että piirakan pohja irtoaa helpommin vuoasta. Jämähti aika hyvin vaikka on ns. rasvainen taikina.
2. Kuutioi kinkku, silppua tomaatit ja laita ne juustoraasteen ja persiljan kanssa piirakkapohjan päälle.
3. Sekoita keskenään kerma, munat ja paprikajauhe. Kaada piirakan päälle.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 min. Voi loppuajasta laittaa alemmalle tasolle, että pohja ehtii kypsyä.

Ei kommentteja: