maanantai 23. maaliskuuta 2015

Avokadopastaa kesäkurpitsaspagetista

Nopea avokadopasta kevyemmin kesäkurpitsasta

1 valkosipulinkynsi 
½ chiliä (poista siemenet)
Loraus limemehua (sitruunamehukin käy)
1 kypsä avokado
Suolaa
Valkopippuria 
Loraus oliiviöljyä
Kourallinen basilikaa (kuivakin käy hätätapauksessa)
Kourallinen persiljaa  
Raastettua parmesaania
200-300g kesäpurpitsasuikaletta

1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja poista lusikalla siemenet. Suikaloi kesäkurpitsa esim. kuorimaveitsellä. Ripottele päälle suolaa.
2. Sössää kulhossa sekaisin avokado, silputtu chili, valkosipulimurska ja heinonnetut yrtit. Lisää joukkoon myös mausteet, oliiviöljy, limen mehu  ja parmesanjuusto. 
3. Maista maku ja lisää tarvittaessa öljyä. Suolaa saa olla reilusti.
4. Pyörauta kesäkurpitsasuikaleet nopeasti paistinpannulla niin ettei ne ehdi lötkööntyä liikaa, mutta kuumenevat kunnolla. Sekoita suikaleet avokadomössöön.
5. Ripottele päälle vielä parmesaania, persiljasilppua ja syö heti!


Kevyttä ja hyvää

-Henna

Ei kommentteja: