tiistai 31. maaliskuuta 2015

Possun noisetit ja kasvisgratiini

Taas jakamassa vhh-ilosanomaa ja ruokaohjeita. Ostin tarjouksesta possun sisäfilettä ja piti sille sitten lisukkeetkin vääntää. Gratiini on muuten ihan normaali, mutta siinä juustokastikkeessa ei ole kuin ropsaus vehnäjauhoja..tosin ilmankin pärjää kunhan on juustoa riittävästi.



Nasunoisetit

Possun sisäfilettä (ei valmismarinadissa yök)
Paketti pekonia
Pippurirouhetta
Suolaa
Voita

1. Ota liha noin 30 min aiemmin jo pöydälle lämpenemään.
2. Leikkaa fileestä noin 3cm leveitä kiekkoja ja nuiji/painele niitä kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kääri pekonisiivu kunkin kiekon ympärille ja kiinnitä paistilangalla tai tikulla.
4. Paista noisetteja molemmin puolin voissa kunnes ovat kypsiä.

On kyllä helppo valmistaa ja oli täydellisen pehmoista tuon file nam!

Paistoa odottamassa

 Gratiini

300 g sadonkorjuukasviksia (porkkana, keltainen porkkana ja parsakaali)
300 g kruunusekoitusta (parsakaali, kukkakaali ja porkkana)
2,5 dl juustokermaa
2 dl ruokakermaa
200 g juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoa

1. Kaada vihannekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kaada kermat ja vehnäjauhot kattilaan, sekoita ja ala lämmittämään. Lisää joukkoon 2/3 osa juustoraasteesta. Keitä kunnes kastike pulpahtaa ja paksuuntuu. Lisää tarvittaessa suolaa ja valkopippuria.
3. Kaada kasvisten päälle kastike ja loppu juustoraasta. Paista 180-200 asteessa noin 45min.


Semmoista sapuskaa eilen

-Henna

Ei kommentteja: