Kanamössö (tulikohan noin 9 annosta)
2 porkkanaa
Parsakaali
Tumppu persiljaa
100g kanaa
Öljyä
1. Paloittele ja keitä peruna, porkkana ja parsakaali melko pehmeäksi.
2. Lisää joukkoon kana ja persilja. Keitä kypsäksi.
3. Valuta pois vesi, soseuta mössö ja jäähdytä. Itse jätin mössöön vähän sattumia.
4. Lisää joukkoon loraus kylmäpuristettua öljyä ja pakkaa pakastusta varten.
Purkkeihin kirjoittelin mitä mössöt sisältää. Sitten jos tahtoo, niin kaveriksi voi keittää täysjyväpastaa tai vaikka kuskusia :). Toinen mössö odottaa vielä valmistusta. Siihen on tarkoitus laittaa bataattia, kesäkurpitsaa, peruna ja ehkä jotain lihaa.
Apinaeväs
Tästä ohjeesta kuulin tytön kerhossa. Pakko oli heti kokeilla. Hauska puuronkorvike taikka välipala pienelle sormiruokailijalle ja sopii myös aikuiseen makuun. Tätähän on mahdollista tuunata ihan rajattomasti
Uuniin menossa |
1 Banaani
Kaurahiutaleita (olisko ollut 1dl)
2 tl öljyä
1. Muussaa banaani mössöksi, lisää kaurahiutaleet ja öljy. Sekoittele kunnes on jämäkkää taikinamaista.
2. Muotoile pötyköiksi ja paista 200 asteessa 10-15 min.
3. Itse säilytän jääkaapissa. Ison määrän voinee pakastaa.
Valmis pötykkä |
Jauhelihapihvi
Tämmöisen lapsiystävällisen pihvinkin tein tänään samalla, kun tein aikuisille ruokaa. Määrät on hyvin karkeita, koska otin taikinasta vähäsen sivuun ennen kuin maustoin lopun taikinan. Ipanan taikinaan sitten lisäsin yrtit ja porkkanan. Miksei se porkkana tosin sopisi aikuistenkin versioon. Saa nähdä miten maistuu lapselle.
100g jauhelihaa
Pieni pala sipulia kuullotettuna
Pätkä porkkanaa
Munaa sidosaineeksi
Yrttejä
1. Raasta porkkana ja sekoita ainekset sekaisin. Paista kypsäksi uunissa tai pannulla.
Tämmösitä täällä tänään
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti