keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ruokaa lapselle

Pitihän sitä nyt lapsenruokapäivityskin tehdä johtuen siitä, että eilen ja tänään taas kunnostauduin sillä saralla. Toviin en ole tehnyt nuita lapsen "mömmöjä" alusta alkaen itse. Aika usein tulee kylläkin keitettyä kasviksia tai annettua tuoreena mm. hedelmiä, mutta tekasin tänään isomman satsin lounasta pakkaseen. Helppo napata vaikka edellisenä iltana sulamaan, eikä tarvi kiireessä alkaa aina keittelemään joka päivä erikseen. Kyllä meillä kaupan mössöjäkin on käytössä, mutta kiva tehdä myös itse silloin kun on aikaa.

Kanamössö (tulikohan noin 9 annosta)


2 perunaa
2 porkkanaa
Parsakaali
Tumppu persiljaa
100g kanaa
Öljyä

1. Paloittele ja keitä peruna, porkkana ja parsakaali melko pehmeäksi.
2. Lisää joukkoon kana ja persilja. Keitä kypsäksi.
3. Valuta pois vesi, soseuta mössö ja jäähdytä. Itse jätin mössöön vähän sattumia.
4. Lisää joukkoon loraus kylmäpuristettua öljyä ja pakkaa pakastusta varten.

Purkkeihin kirjoittelin mitä mössöt sisältää. Sitten jos tahtoo, niin kaveriksi voi keittää täysjyväpastaa tai vaikka kuskusia :). Toinen mössö odottaa vielä valmistusta. Siihen on tarkoitus laittaa bataattia, kesäkurpitsaa, peruna ja ehkä jotain lihaa.


Apinaeväs

Tästä ohjeesta kuulin tytön kerhossa. Pakko oli heti kokeilla. Hauska puuronkorvike taikka välipala pienelle sormiruokailijalle ja sopii myös aikuiseen makuun. Tätähän on mahdollista tuunata ihan rajattomasti


Uuniin menossa

1 Banaani
Kaurahiutaleita (olisko ollut 1dl)
2 tl öljyä

1. Muussaa banaani mössöksi, lisää kaurahiutaleet ja öljy. Sekoittele kunnes  on jämäkkää taikinamaista.
2. Muotoile pötyköiksi ja paista 200 asteessa 10-15 min. 
3. Itse säilytän jääkaapissa. Ison määrän voinee pakastaa.

Valmis pötykkä


Jauhelihapihvi

Tämmöisen lapsiystävällisen pihvinkin tein tänään samalla, kun tein aikuisille ruokaa. Määrät on hyvin karkeita, koska otin taikinasta vähäsen sivuun ennen kuin maustoin lopun taikinan. Ipanan taikinaan sitten lisäsin yrtit ja porkkanan. Miksei se porkkana tosin sopisi aikuistenkin versioon. Saa nähdä miten maistuu lapselle.

100g jauhelihaa
Pieni pala sipulia kuullotettuna
Pätkä porkkanaa
Munaa sidosaineeksi
Yrttejä

1. Raasta porkkana ja sekoita ainekset sekaisin. Paista kypsäksi uunissa tai pannulla.

Tämmösitä täällä tänään

-Henna

Ei kommentteja: