tiistai 28. huhtikuuta 2015

Jotain kalasta

Viikonloppuna tehtiin ruokaa ystävien kanssa järviteemalla. Herkuttelua oikein pitkän kaavan mukaan. Meidän sakki huolehti alkupaloista ja pääruoasta. Ystävät toivat myös alkupaloja sekä jälkiruoan

Ruislastut kirjolohenmätimoussella

Ruislastuja (käy myös hapankorppu, saaristolaisleipä, rieska tms.)
150 g kirjolohenmätiä
1 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
Yksi liivatelehti
Ruohosipulia n. 1 dl
1 rkl sitruunamehua
Valkopippuria, suolaa
Sitruunankuorta raastettuna oman maun mukaan


1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen  ja vaahdota sillä aikaa kerma sekä ranskankerma molemmat omissa kupeissaan. Yhdistä vaahdot.
2. Hienonna ruohosipuli ja valuta mäti mikäli on kovin vetistä.
3. Lisää seokseen raastettu sitruunankuori ja mausteet.
4. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja sulata siihen liivate. Jäähdytä tovi jonka jälkeen valuta liivateseos vähitellen muun seoksen joukkoon. Sekoita kokoajan.
5. Lisää seokseen ruohosipuli ja mäti varovasti sekoitellen ettei mätihelmet mene rikki. Nosta viileään jämähtämään. Itsellä riitti noin 30min odottelu.
6. Kun mousse on jämähtänyt, niin lusikoi ruislastujen päälle ja koristelen ruohosipulisilpulla.

Toisessa versiossa on ranskankermaa, punasipulia ja kylmäsavustettua kirjolohta

Tässä alla hapankorppulastu

Vinkki. Kerman tilalla voisi käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa. Silloin seos olisi todennäköisesti niin jämäkkää, että liivatteen voi myös unohtaa.


Kylmä appelsiinikastike kalalle

3 dl turkkilaista jugurttia
Appelsiinin raastettu kuori (huom! ei valkoista osaa)
Puolikkaan appelsiinin mehu


Yrttimaustettu uunilohi


1 kg kirjolohta fileenä
2 valkosipulinkynttä murskana
2 tl oreganoa
2 tl timjamia
2 tl rosmariinia
1 tl cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä

1. Sekoita öljy ja mausteet.
2. Posta lihifileestä ruodot ja tee sihhen kuvan mukaiset viillot nahkaa myöten. 
3. Hieromausteseos lohen pintaan. Peitä vuoka kelmulla jalaita jääkaappiin maustumaan joksikin aikaa.
4. Nosta lohi lämpiämään noin 30 min ennen paistoa.
5. Paista 180 asteessa noin 30 min (alkuun voi pitää kuumemmallakin että pinta saa hyvän värin.

Ei muuta kuin syömään. Kaverina oli salaattia ja sitruunaista kuskusi jonka ohje löytyy edellisestä postauksesta

-Henna


Ei kommentteja: