torstai 23. huhtikuuta 2015

Lihaa ja lisukkeita

Meidän mutsi..uljas lihanpaistaja oli tehnyt meille tässä taannoin possusta hyvää uunilihaa ja sitä ohjetta seuraillen pääsin itsekkin kokeilemaan.

Uunipossu

Valmiina uuniin

Possun suolalapaa
Juureksia (tässä porkkanaa ja lanttua)
Sipulia
Lihalientä
Mausteita

1. Laita liha vuokaan ja mausta pinta pippurilla. Lihaan voi myös ottaa pintävärin pannulla halutessaaan.
2. Pilppua ympärille kasvikset ja sipuli.
3. Kaada pohjalle 2-3 cm vettä ja murenna joukkoon lihaliemikuutio tai kaksi.
4. Paista lihaa 225 asteessa grilliasennolla kunnes on saanut väriä. Käännä liha ympäri. Tarkkaile ettei kasvikset pala. Kun lihan toinenkin puoli on ottanut hyvän värin, niin laita uuni noin 150-170 asteeseen loppuajaksi. Välillä lihaa voi valella liemellä.
5. Paista riittävän kauan. Tämä liha (n.1700g) oli uunissa jotain 3h, mutta mitä pitempään niin sen parempaa.


Valmista hyvvää!


Sitruunainen kuskuslisuke

Kuskusia
Kasvislientä, öljyä
Tomaattia
Persiljaa
Sitruunaa
(Valkosipulia)

1. Valmista haluamasi määrä kuskusia paketin ohjeen mukaan kasvisliemeen.
2. Sekoita jäähtyneen kuskusin joukkoon pieneksi hakattu tomaatti (poista siemenet), persilja ja valkosipuli.
3. Lisää lopuksi haluamasi määrä sitruunamehua.
4. Kiva lisuke vaikkapa kanalle. Kylkeen päräytin vielä kylmän kermaviilikastikkeen.


-Henna

Ei kommentteja: