keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Aurinkoista appelsiinibroileria

Appelsiinibroileriannos bongattu Instagramista ja pakko oli päästä kokeilemaan hetimiten. Alkuperäinen ohje löytyy Glorian Ruoka & Viini lehdestä. Ilmeisesti tammikuu 2017 numerosta, mutta tästä alta löytyypi suunnilleen sama. 

Appelsiinibroileria


Iso boksi (12kpl) marinoituja broilerin nuijia tai sitten broilerin koipia
Appelsiini
Kuusi valkosipulinkynttä
Tuoretta timjamia (kuivakin käy hädässä ja ilmankin meni kun oli loppu)
2 rkl öljyä
Suolaa, pippuria, (sitruunapippuria) 

1. Valmista marinadi eli kaada isoon kulhoon öljy, mausteet, appelsiininkuoriraastetta noin puolikkaasta appelsiinista sekä puolikkaan appelsiinin mehut. 
2. Pyyhi broilereista valmis marinadikastike pois ja laita ne appelsinimarinadin joukkoon. Pyörittele broilerit kauttaaltaan appelsiinimarinadissa ja siirrä uunuvuokaan.
3. Lisää broilereiden joukkoon puolikas appelsiini kuorineen lohkottuna, timjamin oksia sekä kuusi valkosipulinkynttä kevyesti veitsellä murskattuna. Isoimpia kynsiä voi myös puolittaa pituussuunnassa.
4. Paista 200 asteessa noin tunti. Lopussa voi laittaa grillin vielä päälle jos broilereiden nahka ei ole riittävän rapsakkaan.

Tarjoile riisin ja kylmän appelsiinikastikkeen kera. Riisiäkin voi siihen sivuun vähän tuunailla. Itse kokkasin kaveriksi uutta lempparia eli Risellan Riisi&Moniviljaa.  

Ei kommentteja: