torstai 5. tammikuuta 2017

Minttukrokanttisuklaajuustokakku

Itse en ole juurikaan juustokakun ystävä, mutta tämä ystävältä saatu ohje on kyllä mitä mainioin. Juustona käytin itse mascarponea mikä maistuu vielä vähemmän läpi, kuin tavallinen tuorejuusto. Kyllä tällä makeanhimon kuolettaa, mutta kakku on silti suhteellisen raikas.



Pohja:
1 iso pkt (26kpl) minttu Domino-keksejä
100 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
2,5 dl esim. Flora vanillaa
200 g minttukrokanttisuklaata
200-250 g tuorejuustoa (itse käytin mascarponea)
4 liivatetta
2 rkl maitoa
1. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita niistä tasainen seos. Painele seos tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laitoin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin helpottamaan siirtoa.
2. Paista uunissa 200 asteessa noin 5min.
3. Vatkaa kermat (omisssa astioissa) vaahdoiksi.
4. Yhdistä sulatettu suklaa tuorejuustoon ja lisää sen jälkeen joukkoon kermavaahdot. Sekoita massa tasaiseksi.
5. Liota liivatteita 5-10min viileässä vedessä, lämmitä 2rkl maitoa. Purista liivatteet vedestä ja yhdistä maitoon. Lisää maito ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n.4h tai mielellään yön yli.
7. Irrota varovasti vuoasta, siirrä leivinpaperin alulla tarjoilualustalle ja koristele!

 

Ei kommentteja: