perjantai 6. tammikuuta 2017

Punainen linssikeitto

Linssikeitto Vehniän papittaren ohjetta mukaillen. Nopea tehdä ja tuli kyllä mainiota sekä riittoisaa. Päälle heitin muutamat mozzarellapallot ja kaveriksi paahdoin ruisleipää 


2 dl punaisia linssejä
Purkki (250g) tomaattimurskaa
0,5 l vettä (tämäkin on vähän makuasia kuinka paksua keitosta haluaa)
1 iso sipuli
Pari valkosipulinkynttä
Öljyä
Yrttejä
(1/2 kasvisliemikuutiota)
Suolaa, pippuria
Loraus kermaa, ranskankermaa, kookosmaitoa tai muuta valkoista mönjää keiton viimeistelyyn
Mozzarellapalloja, krutonkeja tms höysteeksi 

1. Kuullota pilkotut sipulit öljyssä puolipehmoisiksi.
2. Lisää sekaan huuhdotut linssit, tomaattimurska, vesi, yrtit ja mahdollinen liemikuutio.
3. Keittele kunnes linssit sopivan pehmoisia. Itse keittelin hiljalleen noin 15min.
4. Soseuta ja mausta keitto. Lisää lopuksi joukkoon kerma tms.

Ei kommentteja: