maanantai 23. tammikuuta 2017

Perinteiset mokkapalat

Tästä voi nyt syyttää vain ja ainoastaan meidän syysvauvaryhmää, kun sain päähäni tehdä  mokkapaloja. Minä en niistä yleensä edes oikein tykkää. Veikkaisin, että viimeksi olen niitä kokkaillut ehkä ylä-asteella muutama vuosi sitten :D. No nytpä niitä sitten tein ja kyllähän ne ihan maistui. Päälle murskasin mm. nuita suklaamunia joissa on piparminttupäällinen. Sopi kyllä oikein hyvin. Tästä annoksesta riittää tavaraa pellilliseen tai sitten voi tehdä sellaiselle vähän pienemmälle pellille.


Pohja:
4 munaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaota
2 dl maitoa
200 g sulaa rasvaa (tai juoksevaa margariinia niin tulee pehmeämpi pohja) 

Kuorrutus:
75 g rasvaa 
3 rkl tosi vahvaa kahvia esim pikakahvista vamistettuna 
2 rkl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl tomusokeria

Koristeluun:
Nonpparelleja, suklaarouhetta, Mariannerouhetta tms.
 
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata ja jäähdytä rasva ellet käytä juoksevaa margariinia.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Aloita ja lopeta jauhoilla. Älä vatkaa taikinaa enää tässä vaiheessa voimakkaasti, vaan sekoittele aineet muna-sokerivaahtoon vaikka nuolijalla käännellen.
3. Kaada taikina syvälle, leivinpaperoidulle uunipellille.  
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 13-15 minuuttia, kunnes tuntuu sormella paineltuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn hammastikkuun tartu raakaa taikinaa. 
5. Jäähdytä pohja ennen kuorrutusta.  
6. Valmista kuorrute. Sulata rasva mikrossa. Sekoita joukkoon vahva kahvi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele heti.
7. Säilytä jääkaapissa. 

Ei kommentteja: