sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Tuunailut jatkuu..

Nyt on saatu perintökehtoonkin uusi pinta. Tämä kehto on tosiaan ollut meidän perheen sisaruksilla (neljällä viidestä) käytössä ja sen jälkeen osan tenavilla. Nyt sen loppusijoituspaikka on isän mukaan meillä.

Alkoi tosiaan kehdon vanha maali olla sen verran kellertävä ja suttuinen, että päätettiin laittaa siihen uusi valkoinen pinta, uusi väri palloihin ja uudet huovat jalaksiin. Isäntä huolehti kehdon maalaamisesta ja minä piipersin nuo pallot valmiiksi. Hyvä työnjako :D. Pallot maalattiin kivasti vihreiksi samalla maalilla millä meidän olohuoneen seinät on maalattu. Muksu vain enää uupuu. Möllykät pääsi sijaistamaan. Kuvissa myös Pupuoikale joka on minulla ollut ihan pienestä pitäen :)




-Henna

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tuolin tuunaus

Meillä on ollut jo vuosia tälläinen pikkuruinen vanha tuoli ja nyt sen oli aika sada uusi kuosi. Päällä oli alunperin sellianen punaruskea petsi joka ei yhtään sovi meille mihinkään. Syksyllä jo pohjustin tuolin pohjustusspraylla, mutta talven se ehti tallissa seisoa. Eilen sitten oli suuri maalauspäivä, niin tuolikin sai uuden ja hienon pinnan.

Tuoliin pintaan valikoitui tälläinen Mastonin harmaa akryylispray. Voin lämpimästi suositella. Oli hyvää maalia ja helppoa käyttää. Näitä kului yhteensä kaksi pulloa. Tuoli näyttää kuvissa sinertävältä, mutta on aivan tummanharmaan. Nyt tuoli sopii sekä olohuoneen, yläkerran että kohta uudistuvan tietokonehuonen sisustukseen. Jee

Pohjamaalattuna




-Henna

Tee se itse ja miehen avustuksella mobile

Mobile vauvalle


Voin heti sanoa, että ei kyllä ihan heti ole haluja toista mobilea vääntää. Oli tässä sen verran hommaa ja meininkiä. Tietysti jos nuo kiikkuvat elukat löytyisi ns. valmiina jostain, niin sittenhän tämä on nopea juttu, mutta tuo elukoiden virkaus omasta päästä oli kyllä homma sinäänsä. Mutta tulipahan mieleinen! 

Tässä vähän ohjetta jos joku innostuu tekemään oman.

1. Tarvitaan kaksi vanhaa puuhenkaria. Isäntä irroitti niistä koukut ja lovesi sekä liimasi ne yhteen. Sen jälkeen tapahtui maalaus. Maalaukseen käy varmaan mikä tahansa puulle sopiva spräymaali, akryylimaali tai tallista löytyvä jämämaali. Itse käytin askarteluun suunnattua vaaleanruskeaa akryylimaalia. Vesiohenteinen on oikein hyvä. Kannattaa maalata monta ohutta kerrosta.



2. Maalauksen jälkeen isäntä teki toisesta vanhasta henkarikoukusta uuden ripustimen. Vaatii vähän vääntöä, lämmitystä ja sorminäppäryyttä.


3. Tälläiset pikkuruiset koukut hankittiin muistaakseni ihan Prismasta. Saa kivasti ruuvailtua paikalleen. Keskellä killuva sydän ei tarvitse omaa, vaan sen saa riippumaan ripustuskoukun kantaan.


4. Virkkaa elukat ja täytä ne vanulla. Elukoiden koko on noin 7-9cm elukasta riippuen. Lankana vanha kirjontalanka tms. joita löytyi monta rullaa mummon peruista. Lanka oli kaksinkertainen ja koukku kokoa 2. Lopuksi tein vielä keskelle riippuvan sydämen kultaisilla siivilla. Oli muuten vähän aution näköinen.

Kannattaa virkata mahdollisimman tiukkaa ettei vanu sitten paista kovin pahasti eläinten sisältä. Käytin pääasiassa kiinteitä silmukoita.

Pöllö
 
Etana pipolla jossa pienet sarvet

Kala

Tyyne The Hamsteri

Sydän siivillä
Tämän voi ripustaa vaikka hoitopöydän tai pinnasängyn ylle.

-Henna

torstai 26. kesäkuuta 2014

Sisustusihanuuksia yms.

Sisäinen materialisti hieroo jälleen pieniä karvaisia käsiään yhteen. Eli kun on ollut synttärit, niin on sattanut saada lahjaksi ihania käytännöllisiä juttuja mitkä toimii samalla myös sisustuselementteinä ja kodin kaunistuksena.

Tästä kategoriasta haluan esitella valloittavan pikkuruisen kuppikakkukirjan joka saapui ihan yllätyksenä sekä maailman söpöimmän jauhosirottimen millaista olen tietämättäni kaivannut pitkään. Heidän kanssaan kuvissa esiintyy myös vilaukselta meille jo aiemmin saapunut uusvanha puutarjotin joka hankittiin kahvitarpeiden terassille kelkkomiseen Materiataivas..täällä ollaan.





KORTTIA ON SIINÄ MONENLAISTA
 

Lisäksi haluan esitellä vessan oveen jo kauan suunnittelemani postikorttihässäkän. Tovin on ollut etsinnässä sopivat kortit ja tänään viimeinkin löytyy ne uupuvat kaksi kaunista ja meille sopivaa korttia. Löytyypä korteista sellaisia miehisiäkin kuvia, ettei mene ihan söpöilyksi. Tämä on kyllä helppo ja edullinen sisustusidea toteutettavaksi ja tämän voi tehdä vaikka omista valokuvista halutessaan.


-Henna

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Synttäriherkkuja eli mansikkakakkua ja raparperipaistosta

Perinteisen mansikkakakun vaiheita kuvina. Eikä kannata pilata kakkua millään hillolla!!

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl tummaa kaakaojauhetta 

Muut:
Maitoa
Mansikoita
Banaani
4 dl kermaa (ei kuohukermaa, kun siitä tulee niin rumaa)
Sokeria ja vaniljasokeria makeutukseen

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.  Lisää varovasti joukkoon jo keskenään sekoitetutu kuivat ainekset. 
2. Paista takina kahdessa osassa korppujauhotetussa vuoassa. 180 asteessa noin 10min.
3. Jäähdytä pohjat leivinpaperin päällä ja vatkaa sillä välin kerma.
4. Kostuta pohja (itse käytän maitoa), laita ohut kerros kermaa ja viipaloi päälle banaanit. Laita jälleen ohut kerros kermaa ja viipaloi päälle mansikat. Sitten vielä yksi kerros kermaa ja viimeisenä päälle isketään toinen kakkupohja. Nyt voi kakkua vähän painella jos on epätasainen.
5. Kostuta ylempi kakkupohja ja anna imeytyä tovi. Laita päälle viimeinen kermakerros ja koristele mansikoilla haluamallasi tavalla. Kakun voi myös tursottaa kermalla sivuilta jos tahtoo, mutta itse jätän kakun usein kuitenkin sivuilta rennon repseästi "auki"
6. Kyllä tätä syö ennemmin kuin selkäänsä ottaa..

Ensimmäinen kerros

Banaanit piiloon ja mansikat päälle

Hattu päälle

Valmis!




RAPARPERIPAISTOS

Tähän ei kyllä ole mitään ainesuhteita, mutta laita siis raparperia, omenaa ja sokeria vuoan pohjalle sopivassa suhteessa. Sekoita joukkoon vielä 3 rkl perunajauhoa, ettei tule kovin lilluvaa (varsinkin jos käytät pakastettua raparperia). Tee paistoksen päällinen kaurahiutaleista, leseistä, voisulasta ja ruokokidesokerista. Paista uunin alatasolla 180 asteessa kunnen raparperit on pehmenneet. Tarjoa vaikka jäätelön kanssa. Ai kun hapanta ja hyvvää :)

Vinkkinä sellainen, että sekaan voi laittaa myös mansikkaa ja päällisen voi tuunata vaikka myslistä.

Ehdottomasti parasta vaniljakastiketta on tämä Valio Vanilla  Ei ole lurua eikä tarvi vaahdottaa.


-Henna

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kylpyhuoneen uudistus

Kuvia uudistuneesta kylpyhuoneen "allasosastosta". Mehän oltiin aateltu vaan uutta peiliä vanhan tilalle, mutta niin kävi, että vaihtui myös allas, hana ja lisäksi tuli myös allaskaappi mitä ei ennen ollut. Nyt on hivenen päivitystä saanut kylpyhuone ja saatiin myös vessasta siirrettyä kamppeita uudelle paikalle, kun on paremmat säilytystilat. Allaskin on sen kokoinen ja mallinen, että siinä voi vaikka muksua porstata.

Kätevä isäntä asensi kalusteet paikalleen ja minä toimin apuna minkä osasin sekä huolehdin jälkisiisteydestä ja sisustamisesta. Nyt on hyvät, jee!





-Henna

torstai 12. kesäkuuta 2014

Tee itse viirinauha kahdessa koossa

Tällaisia viirinauhoja on näkynyt välillä jossain, niin pakkohan sellainen oli tehdä pinnasängyn päiväpeiton jämäkankaista. Tuli oikein hyvä ja varmaan päätyy pinnasängyn yläpuolelle seinälle. Sopii myös meidän makuuhuoneen väreihin. Toinen tummansävyinen pikkuruinen viirinauha tulee varmaan roikkumaan sitten vaunujen koristukseksi tai hoitopöydän läheisyyteen. Tosi helppoja ja hauskoja tehdä. Tässä vähän kuvaa ja ohjeistusta.

Viirinauha
 

 Tarvikkeiksi tarvii oikeastaan vain kangasta ja vinonauhaa. 

1. Tee haluamasi muotoinen viirikaava paperille ja leikkaa sen jälkeen haluamasi määrä viiripaloja kankaasta. Yhteen viiriin siis tarvitset aina kaksi kangasta. Minä tein niin, että viiri on molemmilta puolilta saman värinen, mutta miksei voi tehdä toiset puolet aivan muulla värillä. Voi vaikka sitten kääntää jos alkaa kyllästyttää.


2. Laita viiripalat yhteen siten, että oikeat puolet on vastakkain ja ompele pitkät sivut yhteen. Käännä viiri tämän jälkeen oikeinpäin. Kärjen teräväksi saamisessa voi käyttää apuna vaikka sukkapuikkoa. Viirit kannattaa silittää, että sisään jääneet vaumavarat menee siististi.


3.Ota sopivan värinen vinonauha ja silitä siihen taite valmiiksi. Tämän jälkeen nuppineulota viirit kuvien mukaisesti vinonauhaan kiinni. Viirien avoimet sivut siis jää vinonauhan sisälle.



4. Ompele sitten aivan vinonauhan reunasta ja katso ompelun aikana, että viirit on kunnolla vinonauhan sisällä. Tadaa ja valmista kamaa.

Lähikuva ompeleesta vinonauhassa

Iso viirinauha

Pikkuruinen viirinauha


-Henna

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Uusia jänniä kesäkukkia pinkissä teemassa

Nyt alkaa olla kaikki kesäkukat hankittuna pihaan ja jotenkin jännästi ne on nyt kaikki jollakin tavalla pinkkejä. Pihaan "ilmestynyt" ruusuorapihlajakin on pinkki..voihan pinkki!

Pinkki Neilikka ulko-ovella

Pinkit Pelargoniat terassilaatikoissa

Pinkki Ruusuorapihlaja

Pinkki Amppelidiana

Kuvakulma sinkkisankoamppelista

Tuli hauska, kun laitettiin sanko amppeliksi ja sinkkiketjusta se nk.ripustin

-Henna

torstai 5. kesäkuuta 2014

Vihreä päivä pinaattilettuineen

Tänään on kyllä mennyt päivä vihreissä merkeissä. Päivällä leikkasin ruohoa josta lopputuloksena oli aikasta vihreät jalkapohjat. Kumisaappaat hiosti 30 asteen helteessä, niin paljain jaloin oli mentävä. Illalla vielä tohotin trimmaussaksilla aidanalusia ja sitten vihreä teema jatkuin myös pinaattilettukokeilulla. 

Puutarhurin jalat

Jokin siellä ilta-auringossa itää

Porkkanaa

Hernettä

Pinaattiletut


Puoli pussia pakastepinaattia
3dl maitoa
Muna
2 dl vehnäjauhoa
1/2-1 tl suolaa

1. Kuumenna pakastepinaatti mikrossa sen verran että kiehahtaa ja kaada sekaan maito.
2. Vatkaa joukkoon munat, jauhot ja suola.
3. Turvota hetki ennen paistoa.
4. Paista voissa letuiksi.

Valurautainen mummon perintöpannu oli tähän hommaan aika sopiva :)

-Henna