tiistai 24. kesäkuuta 2014

Synttäriherkkuja eli mansikkakakkua ja raparperipaistosta

Perinteisen mansikkakakun vaiheita kuvina. Eikä kannata pilata kakkua millään hillolla!!

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl tummaa kaakaojauhetta 

Muut:
Maitoa
Mansikoita
Banaani
4 dl kermaa (ei kuohukermaa, kun siitä tulee niin rumaa)
Sokeria ja vaniljasokeria makeutukseen

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.  Lisää varovasti joukkoon jo keskenään sekoitetutu kuivat ainekset. 
2. Paista takina kahdessa osassa korppujauhotetussa vuoassa. 180 asteessa noin 10min.
3. Jäähdytä pohjat leivinpaperin päällä ja vatkaa sillä välin kerma.
4. Kostuta pohja (itse käytän maitoa), laita ohut kerros kermaa ja viipaloi päälle banaanit. Laita jälleen ohut kerros kermaa ja viipaloi päälle mansikat. Sitten vielä yksi kerros kermaa ja viimeisenä päälle isketään toinen kakkupohja. Nyt voi kakkua vähän painella jos on epätasainen.
5. Kostuta ylempi kakkupohja ja anna imeytyä tovi. Laita päälle viimeinen kermakerros ja koristele mansikoilla haluamallasi tavalla. Kakun voi myös tursottaa kermalla sivuilta jos tahtoo, mutta itse jätän kakun usein kuitenkin sivuilta rennon repseästi "auki"
6. Kyllä tätä syö ennemmin kuin selkäänsä ottaa..

Ensimmäinen kerros

Banaanit piiloon ja mansikat päälle

Hattu päälle

Valmis!




RAPARPERIPAISTOS

Tähän ei kyllä ole mitään ainesuhteita, mutta laita siis raparperia, omenaa ja sokeria vuoan pohjalle sopivassa suhteessa. Sekoita joukkoon vielä 3 rkl perunajauhoa, ettei tule kovin lilluvaa (varsinkin jos käytät pakastettua raparperia). Tee paistoksen päällinen kaurahiutaleista, leseistä, voisulasta ja ruokokidesokerista. Paista uunin alatasolla 180 asteessa kunnen raparperit on pehmenneet. Tarjoa vaikka jäätelön kanssa. Ai kun hapanta ja hyvvää :)

Vinkkinä sellainen, että sekaan voi laittaa myös mansikkaa ja päällisen voi tuunata vaikka myslistä.

Ehdottomasti parasta vaniljakastiketta on tämä Valio Vanilla  Ei ole lurua eikä tarvi vaahdottaa.


-Henna

Ei kommentteja: