torstai 12. kesäkuuta 2014

Tee itse viirinauha kahdessa koossa

Tällaisia viirinauhoja on näkynyt välillä jossain, niin pakkohan sellainen oli tehdä pinnasängyn päiväpeiton jämäkankaista. Tuli oikein hyvä ja varmaan päätyy pinnasängyn yläpuolelle seinälle. Sopii myös meidän makuuhuoneen väreihin. Toinen tummansävyinen pikkuruinen viirinauha tulee varmaan roikkumaan sitten vaunujen koristukseksi tai hoitopöydän läheisyyteen. Tosi helppoja ja hauskoja tehdä. Tässä vähän kuvaa ja ohjeistusta.

Viirinauha
 

 Tarvikkeiksi tarvii oikeastaan vain kangasta ja vinonauhaa. 

1. Tee haluamasi muotoinen viirikaava paperille ja leikkaa sen jälkeen haluamasi määrä viiripaloja kankaasta. Yhteen viiriin siis tarvitset aina kaksi kangasta. Minä tein niin, että viiri on molemmilta puolilta saman värinen, mutta miksei voi tehdä toiset puolet aivan muulla värillä. Voi vaikka sitten kääntää jos alkaa kyllästyttää.


2. Laita viiripalat yhteen siten, että oikeat puolet on vastakkain ja ompele pitkät sivut yhteen. Käännä viiri tämän jälkeen oikeinpäin. Kärjen teräväksi saamisessa voi käyttää apuna vaikka sukkapuikkoa. Viirit kannattaa silittää, että sisään jääneet vaumavarat menee siististi.


3.Ota sopivan värinen vinonauha ja silitä siihen taite valmiiksi. Tämän jälkeen nuppineulota viirit kuvien mukaisesti vinonauhaan kiinni. Viirien avoimet sivut siis jää vinonauhan sisälle.



4. Ompele sitten aivan vinonauhan reunasta ja katso ompelun aikana, että viirit on kunnolla vinonauhan sisällä. Tadaa ja valmista kamaa.

Lähikuva ompeleesta vinonauhassa

Iso viirinauha

Pikkuruinen viirinauha


-Henna

Ei kommentteja: