perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tee se itse ja miehen avustuksella mobile

Mobile vauvalle


Voin heti sanoa, että ei kyllä ihan heti ole haluja toista mobilea vääntää. Oli tässä sen verran hommaa ja meininkiä. Tietysti jos nuo kiikkuvat elukat löytyisi ns. valmiina jostain, niin sittenhän tämä on nopea juttu, mutta tuo elukoiden virkaus omasta päästä oli kyllä homma sinäänsä. Mutta tulipahan mieleinen! 

Tässä vähän ohjetta jos joku innostuu tekemään oman.

1. Tarvitaan kaksi vanhaa puuhenkaria. Isäntä irroitti niistä koukut ja lovesi sekä liimasi ne yhteen. Sen jälkeen tapahtui maalaus. Maalaukseen käy varmaan mikä tahansa puulle sopiva spräymaali, akryylimaali tai tallista löytyvä jämämaali. Itse käytin askarteluun suunnattua vaaleanruskeaa akryylimaalia. Vesiohenteinen on oikein hyvä. Kannattaa maalata monta ohutta kerrosta.



2. Maalauksen jälkeen isäntä teki toisesta vanhasta henkarikoukusta uuden ripustimen. Vaatii vähän vääntöä, lämmitystä ja sorminäppäryyttä.


3. Tälläiset pikkuruiset koukut hankittiin muistaakseni ihan Prismasta. Saa kivasti ruuvailtua paikalleen. Keskellä killuva sydän ei tarvitse omaa, vaan sen saa riippumaan ripustuskoukun kantaan.


4. Virkkaa elukat ja täytä ne vanulla. Elukoiden koko on noin 7-9cm elukasta riippuen. Lankana vanha kirjontalanka tms. joita löytyi monta rullaa mummon peruista. Lanka oli kaksinkertainen ja koukku kokoa 2. Lopuksi tein vielä keskelle riippuvan sydämen kultaisilla siivilla. Oli muuten vähän aution näköinen.

Kannattaa virkata mahdollisimman tiukkaa ettei vanu sitten paista kovin pahasti eläinten sisältä. Käytin pääasiassa kiinteitä silmukoita.

Pöllö
 
Etana pipolla jossa pienet sarvet

Kala

Tyyne The Hamsteri

Sydän siivillä
Tämän voi ripustaa vaikka hoitopöydän tai pinnasängyn ylle.

-Henna

Ei kommentteja: