tiistai 12. elokuuta 2014

Hampparia

Sunnuntaina alkoi tehdä mieli oikeaa hampurilaista (ei mitään euron juustoa), niin olihan se sitten maanantaina tehtävä. Tällä kertaa kokeilussa oli ensimmäistä kertaa tuo riivitty sika leivän välissä. Tässä vähän siis ohjetta meikäläisen versioon.


Pulled pork hampurilainen

Hampurilaiseen soveltuva sämpylä (minä tein Lidlin paistopisteen ciabattasta)
Pulled porkia
Salaattia
Maustekurkkua
Punasipulia
Pekonia
Cheddaria
Ketsuppia, sinappia

1. Valmista pulled pork. Minä tein Lidlin puolivalmisteesta, koska tällä aikataululla ei muuhun pystynyt. Lisämaustoin sitä pienellä tilkalla siirappia. Voit myös valmistaa sikasi niin pitkän kaavan mukaan kuin haluat.
2. Esivalmistele salaatti, siivua sipuli ja kurkku sekä tee kastike (ohje alempana)
3. Kun sika on valmista, niin paista pekoni ja paahda sämpylät kuumalla pannulla pekonien jälkeen (rasvaa ei tarvita). Täytä purilainen välittömästi. Hamppariin voi iskeä pystyyn lopuksi tuollaisen vartaan, niin pysyy kasassa. 

Tarjoile ranskalaisten tms. kanssa halutessasi. Meillä syötiin lankkuperunoita.



American dressing

1 kananmunan keltuainen
2 tl sinappia
1 1/2 dl rypsiöljyä 

Vajaa 1 rkl omenaviinietikkaa
n. 1 rkl tomaattipyrettä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl silputtua maustekurkkua
n. 1,5 tl sokeria
suolaa
ripaus chilijauhetta tai tuoretta chiliä
 

1. Sekoita keltuaisen joukkoon sinappi. Valuta öljyä hiljalleen samalla voimakkaasti vatkaten (onnistuu myös ilman sähköä), kunnes keltuainen ja öljy emulgoituvat majoneesiksi. 
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua myös kurkku. Sekoita kaikki ainekset majoneesipohjaan. 
3. Tarkista maku ja anna makujen tasoittua jääkaapissa.


-Henna

Ei kommentteja: