perjantai 22. elokuuta 2014

Täytetty patonki pulled porkilla ja vähän muutakin

Eilen taas poiki kauppamatkalla idea täytetyistä patongeista ja isännän mieleen juolahti pulled pork. Kaupasta löytyi kuin löytyikin valmiiksi kypsää Kivikylän valmistamaa possua ja ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Täytetyt pulled pork patongit kahdelle



2 kpl patonkeja (leivo itse tai tee esipaistetuista)
Pulled porkia(250g riitti hyvin)
Salaattia
Tomaattia
Sipulia
Cheddarjuustoa
Pekonia
BBQ-kastiketta
Majoneesia tai vastaavaa
Pippuria

1. Laita possu lämpenemään uuniin. Viillä patongit auki yhdeltä sivulta ja laita avattu patongit uunipellille. Laita päälle juusto ja laita paahtumaan uuniin toviksi yhdessä possun kanssa. 
2. Paista pekoni ja esivalmistele muut täytteet.
3. Valmista kastike. Itse sekoitin mukavan soossin tämmöisestä majoneesityyppisestä "maustamattomasta" salaatinkastikkeesta ja hunajaisesta BBQ-soossista.
4. Kun leivät tulee uunista, niin lado päälle mieleisesi määrä täytettä, kastike ja ropsaus pippurirouhetta. Patongin voi jättää avonaiseksi kuten kuvissa tai taittaa kiinni.


Kanavuoka


Makaronia tai muuta mielesitä pastaa (5dl keittämätöntä rittää)
300g kanan filettä
Kourallinen pikkutomaatteja
Sipulia
Paahdettua sipulirouhetta
Juustoraastetta
Pinaattia
Persiljaa
4dl ruokakermaa (itse laitoin toisen purkillisen juuston makuista ruokakermaa)

1. Laita pasta kiehumaan. Paista kana sekä sipuli ja mausta ne. 
2. Laita vuokaan pilkotut tomaatit, pari pinaattikuutiota, persiljasilppu, paistetut kanat ja ruokakerma.
3. Sekoita vuokaan muiden joukkoon myös valutettu pasta (älä keitä sitä liian kypsäksi). Sekoita ja mausta tarvittaessa. 
4. Ripottele vuoan päälle sipulirouhetta ja juustoraastetta. Uunita 180 asteessa noin 20-30min.


Eilen oli myös sadonkorjuupäivä kasvatuslaatikolla. Otettiin talteen sipulit, valkosipulit ja rosmariini. Osa sipuleista jätettiin ns. kuivamaan ja osa silputtiin pakkaseen. Valkosipulit silputtiin ja pakastettiin öljyn kanssa. Rosmariini pakastettiin minigrippusseissa veden kanssa, niin pysyvät hyvinä pakkasessa ilman kuivahtamisen vaaraa. Vielä olisi porkkanaa ja persiljaa odottamassa ottajaansa.



-Henna

Ei kommentteja: