perjantai 8. elokuuta 2014

Loppukesän herkku

Britakakku


Eilen tuli illalla kakunhimo (kiitos siskon) ja sitten oli pakko alkaa vääntämään kakkua..yksinkertaista! Tämä kakku on helppo ja nopea tehdä ja aineksetkin taitaa pääsääntöisesti löytyä kaapista.

Pohja
125g voita
1 dl sokeria
3 Keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Päällysteet
Kermavaahtoa
Mansikoita, heelmiä tai marjoja 

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon keltuaiset, jauhot ja lopuksi maito.
3. Levitä taikina pellille noin 1 cm kerrokseksi. Meidän uunin pelti on niin iso, että täyttyi vain 2/3 osaa.
4. Valmista marenkivaahto ja levitä se pellille kakkupohjan päälle. 
5. Paista uunin alaosassa 20-25 min. Tarkkaile ettei pala alapuolelta eikä yläpuolelta. Jäähdytä valmis pohja.
6. Esivalmistele täyteainekset. 
7.  Jaa kakkupohja kahteen osa. Levitä toisen kerroksen päälle kermavaahto ja marjat/hedelmät. Itse käytyin tällä kertaa akastemansikoita, kun ei ollut tuoreita käsillä ja mustikatkin oli metsässä kuivahtaneet. Tuoreista mansikoista tulee ehdottomasti paras lopputulos minusta. Nam!
8. Nosta lopuksi toinen akkupohja kanneksi. Voit vielä halutessasi levittää kannen päälle toisen kerroksen kermaa ja koristella mansikoilla.

Ei muuta kuin kahvi porisemaan.

Vinkki! Kakun leipomisen jälkeen kekkasin, että kakkupohjan olisi voinut suoraan paistaa kahdessa osassa ja muotoilla valmiiksi pyöreäksi. Menisi kätevästi suoraan pyöreälle tarjoilulautaselle.

Uunia odotellessa



-Henna

Ei kommentteja: