1,5 dl vettä (tai korvaa osa vedestä haluamillasi makuaineilla esim. portviinillä tai sherryllä)
250g hillosokeria
1. Pese ja perkaa kirsikat. Paloittele halutessasi.
2. Laita kirsikat ja vesi kattilaan ja kiehauta.
3. Lisää joukkoon hillosokeri ja keittele 15-20 min miedolla lämmöllä. Tee hyytelökoe lautaselle. Kuori vaahto mikäli sellaista ilmestyy.
4. Annostele hillo pestyihin ja keitettyihin laispurkkeihin. Sulje kansi, kun hillo on vielä kuumaa.
5. Nosta jäähtyneet purkit jääkaappiin tai kellariin.
Tästä annoksesta tuli pari 2 dl purkillista hilloa. Tulee ehkä hivenen hyytelömäistä, kun laitoin aika paljon nestettä suhteessa marjojen määrään. Aika heikko kirsikkasato oli tänävuonna. Saa nähdä miten on ensi kesänä.
Pullaa nam!
Pullaakin tuli eräänä päivänä tehtyä. Kokeilin hauskaa kranssia. Samanlaisesta rullasta mistä leikataan korvapuustit, niin leikkasin vain suoria 1,5cm levyisiä kiekkoja. Ne aseteltiin limittäin rinkiin ja tadaa tulee hauska kranssi. Hyvin jäi kiekot toisiinsa kiinni paiston aikana. Taikinan ohje löytyypi täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti