keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mustikkakukkoa

Käytiin tyttären kanssa työteverilla kyläilemässä viikonloppuna ja siellä oli meille tarjolla mustikkakukkoa. Oi se on niin hyvää ja reidet kiittää. Tein sitä sitten kotonakin, että ukkokin saa maistaa. Mitenkään omaa napaani ajattelematta ;). Tässä alla kuvia ja ohjetta moiseen työtoverin muutoksilla. Alkuperäinen ohje löytyy täältä (Valio). Ihan parasta vaniljajäätelön kanssa ja vähäsen lämpöisenä.


200g voita
3/4 dl sokeria
2,5 dl ruisjauhoa
1 dl vehnäjauhoa 
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
8 dl mustikoita (pakaste)
n. 1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoa (tuoreille mustikoille riittää 1/4 dl perunajauhoa)

Toveriksi sitä jäätelöä




1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot (myös leivinjauhe).
2. Painele 2/3 osaa taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille noin 4 cm korkeuteen. Hyvä vuoan koko on noin 18-20cm. Muotoile lopusta taikinasta leivinpaperin päällä kansi ja laita toviksi jääkaappiin. Irtoaa sitten helpommin.
3. Sulata mustikoita mikrossa hivenen ja lisää joukkoon sokeri sekä perunajauho. Kaada mustikat pohjan päälle.
4. Ota kansi jääkaapista ja aseta päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 40-50 min. Loppuvaiheessa voi laskea uunin alatasolle, että pohjakin varmasti kypsyy.


Ei kommentteja: