maanantai 21. syyskuuta 2015

Syksynkeltainen sienipiirakka

Syksy on täällä ja tämmöinen maukas syksyinen sienipiirakka on piilotellut arkistossa jo jokusen vuoden. Itse olen käyttänyt täytteeksi suppiloita ja kanttarelleja. Muitakin kannattaa kokeilla.



Pohja:
3dl grahamjauhoja
125g voita
1 tl suolaa
2rkl vettä

Täyte:
0,5 l mieleisiä sieniä
Kaksi sipulia
2 dl ranskankermaa
2 dl ruokakermaa (juustoista tai mustapekkaista kermaa kannattaa kokeilla)
Suolaa
Pippurisekoitusta
Kurkumaa
3 dl juustoraastetta


1. Nypi pohjan ainekset sekaisin ja painele vuoan (noin 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään odottelemaan.

2. Sekoita munat, ruokakerma, ranskankerma, kurkuma sekaisin keskenään ja mausta suolalla.
3. Kuullota sienet ja sipuli pannulla. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Kaada seos vuokaan.
4. Kaada kermaseos sienten päälle ja ripottele lopuksi päälle vielä juustoraaste.
5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin. 30 min. Siirrä loppuajasta tarvittaessa uunin alatasolle.

6. Parasta vähän jäähtyneenä.

Ei kommentteja: