lauantai 5. syyskuuta 2015

Vietnamilaiset rullat ja kastike

Näistä rullista olen lukenut ja nähnyt kuvia tosi monessa paikassa ja eilen koitti se hetki, kun viimein raahasin loput ainekset kaupasta kotiin ja oli aika rullailla. Päivällä jo tein kastikkeen valmiiksi maustumaan ja illalla napsuttelin loput täytteet valmiiksi. Sitten kun isäntä alkoi nukuttaa tytärtä, niin minä aloin valmistaa meille rullia. Oli kylla tosi hyviä meidän molempien mielestä ja näitä oli kyllä hauska tehdä. Sopii vaikka ystäväporukalle yhdessä tehtäväksi.


Kastike

1 dl vettä
1/4 dl ruokokidesokeria
2 rkl sitruunamehua (limekin käy hyvin)
Valkosipulia ja chiliä maun mukaan
2 tl omenaviinietikkaa
1-2 rkl kalakastiketta

1. Lämmitä vesi ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on kokonaan sulanut. 
2. Lisää joukkoon pilkottu chili ja valkosipuli sekä loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Oli kyllä ihan maukas kastike vaikka ekaa kertaa sitä tein ja kalakastikkeen haju vähän hirvitti :D. Aika montaa ohjetta kyllä lueskelin ennen kuin sain päätettyä millaista tekisin. Makeantulinen sweetchilikastike toimi kivasti toisena kastikkeena. 


Vietnamilaiset rullat kanalla (12 kpl)

Paketti riisipaperia
1 mytty riisinuudelia
Versosekoitusta (paksoi, Japanin sinappi ja Sango) tai ihan vain jotain maukasta salaattia
1-2 porkkanaa
Pätkä kurkkua
Puolikas avokado
2-3 kanan rintafilettä
Sitruunaoliiviöljyä
Sitruunamehua
Suolaa

Täytteeks voi laittaa vaikka mitä muutakin kuten ituja tai yrttejä. Käyttämäni täyteainekset noin määrinä, koska on niin makuasia mitä kukin tahtoo rulliinsa laittaa :). Kannattaa valmistella täytteitä riittävästi, niin loput voi sitten käyttää seuraavana päivänä salaattiin.




1. Pese versosekoitus, pilko porkkana, kurkku ja avokado tikuiksi. Avokadon maustoin suolalla ja sitruunamehulla. Kurkusta voi myös kaivella sisukset pois jos tuntuu siltä, että tulee liian vetistä.
2. Valmista riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Siivua ja paista kana. Kanan paistoin sitruunaoliiviöljyssä ja maustoin kevyesti suolalla. Tuli hyvän makuista. Suosittelen tuota öljyä. Kanaa voi vielä pilkkoa pienemmäksi ennen rullailua jos tuntuu, että palat on liian isoja.
4. Liota riisipaperit vedessä yksitellen ja täytä haluamillasi täytteillä heti, kun riisipaperi on sopivan pehmoinen. Tarkkaa liotusaikaa vaikea sanoa, mutta aika hyvin ehti pehmetä sillä aikaa, kun edellisen täytti. Ennemmin lyhyempi aika sillä pitkään lillunut riisipaperi repeää.

Käärintävalmis

Kurkistus rullaan


Ei kommentteja: